GALERIE FOTO. PROTEST al polițiștilor și angajaților din penitenciare. "Nu mai credem în Moș Crăciun!"

43356
„Bode, noi nu mai credem în Moș Crăciun, trezește-te, nu fii nebun!”, „Salarizarea precară generează corupție” sau „Performanță, nu prostie, pentru academie!” sunt câteva dintre mesajele afișate și scandate, joi, 15 decembrie, de polițiștii afiliați la Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL și polițiștii de penitenciare din cadrul Sindicatului Național al Polițiștilor de Penitenciare, într-un protest desfășurat în Capitală, în fața Ministerului Finanțelor. La protest au participat și oameni ai legii din Constanța.





„Deși se vede o rază de lumină cu majorarea salarială de 10% prevăzută în OUG 168/2022 și cu deschiderea perspectivei de actualizare a salariului de grad, continuăm să luptăm pentru drepturile noastre menținute artificial la niveluri de mult timp depășite. Cerem actualizarea normelor de hrană și echipare, indexarea pensiilor, aplicarea integrală a legii cadru”, este comunicatul transmis de Sindicatul EUROPOL.



Astfel, solicitările protestatarilor au vizat: acordarea integrală a diferențelor salariale restante (Legea 153/2017); actualizarea normelor legale de hrană și echipare cuvenite; actualizarea cuantumurilor drepturilor plafonate începând cu anul 2010; indexarea pensiilor militare și a salariilor, corelat cu inflația reală; completarea legii bugetului de stat cu sumele necesare.

„Încă din anul 2009, drepturile salariale ale polițiștilor, polițiștilor de penitenciar, militarilor și personalului contractual sunt suspendate, plafonate, menținute la un nivel inferior, blocate sau generic spus «înghețate». Niciuna dintre cele trei legi de salarizare emise din 2009 nu s-a aplicat în cazul angajaților din sisemul de ordine publică și siguranță națională, iar acum, când Legea 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice treubuia să se aplice în integralitate, din nou, polițiștii, polițiștii de penitenciare, militarii și personalul contractual sunt sacrificații de serviciu.



În continuare, o serie de elemente salariale sunt acordate la nivelul anului 2009, ceea ce produce discriminări și inechități salariale. Chiar și instanța supremă a constatat că nu sunt respectate drepturile salariale iar prin suspendarea aplicării Legii 153/2017, am ajuns în situația în care disparitățile salariale s-au adâncit, provocând nemulțumiri, demisii și lipsă de atractivitate pentru profesiile din sistem”, au mai transmis Cosmin Andreica, președintele Sindicatului EUROPOL și Ștefan Teoroc, președintele SNPP. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4224 secunde