Metoda "Accidentul"

GRAV ACCIDENT RUTIER / "Am nevoie de 3.000 de euro ca să mă împac cu victima"

3512
1
GRAV ACCIDENT RUTIER /

Articole de la același autor

În această dimineață, polițiștii din cadrul Secției 2 au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 66 de ani, din Constanța, despre faptul că, la ora 00.40, a fost sunat pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat ca fiind fiul său, comunicându-i faptul că a provocat un accident rutier și se află la sediul Poliției Rutiere.


Persoana necunoscută i-a solicitat suma de 3.000 de euro pentru a se împăca cu presupusa victimă, după care a dat la telefon alte persoane necunoscute, care s-au recomandat a fi avocat, respectiv polițist rutier. Acesta din urmă i-a cerut să aducă suma de bani la sediul Poliției Rutiere.


Persoana în vârstă apoi a cerut o serie și un număr de legitimație, realizând că este vorba de o tentativă de înșelăciune. Persoana necunoscută i-a adresat expresii jignitoare și injurii, după care a încheiat convorbirea. Polițiștii au deschis o anchetă în vederea identificării, depistării și tragerii la răspundere penală a autorilor faptei.


Pentru a conștientiza populația, cu precădere persoanele de vârsta a III-a, cu privire la riscul la care se expun când au încredere în persoane necunoscute și le oferă sume de bani, în schimbul așa-ziselor "rezolvări de probleme cauzate de accidentele rutiere", polițiștii precizează încă o dată faptul că în cazul unor accidente cu victime NU trebuie să se ofere sub nicio formă sau pretext sume de bani.


Este foarte important pentru cetățeni să cunoască faptul că în nici un caz de accident rutier reprezentanții instituțiilor publice nu solicită bani pentru a rezolva o speță de natură penală.


Se recomandă ca în astfel de cazuri, în care cetățenii sunt sunați și li se solicită diferite sume de bani telefonic, pentru "rezolvarea unor accidente rutiere, să se apeleze imediat la 112 sau la Poliție, pentru a se verifica dacă fiul, fiica, ruda, rudele au fost implicate într-un accident rutier.


Astfel, polițiștii pot interveni pentru prevenirea comiterii unor înșelăciuni, iar persoanele care intenționează să comită astfel de fapte să fie identificate, depistate și trase la răspundere penală.


Comentează știrea

Gavrilescu
30 ianuarie 2017
Incercare de inselaciune

Eu am fost sunata la ora 2.40 azi dimineata pe telefonul de RCS spunand ca este fiul meu, nestiind impostorul ca baietii mei nu cunosc numarul de telefon de la aceasta retea, ei sunandu-ma pe mobil. Am intrat in jocul individului spunandu-i ca nu am baieti , ci fete. Atunci m-a intrebat dar el ce este el ? I-am raspuns ca el este un bou si am inchis Este a treia oara cand sunt sunata pe acest telefon fix . Am cateva intrebari totusi: de unde afla nr de telefon RCS-ul neavand carte de telefoane? Cum de suna numai la persoanele in varsta peste 60 de ani ? Chiar ne cred pe toti tampiti , fara scoala, ramoliti ? Dupa atatea cazuri cum de mai sunt oameni care se lasa manipulati?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.677 secunde