Grup de trafic de persoane, destructurat de DIICOT. Ce făceau aceștia

258
Grup de trafic de persoane, destructurat de DIICOT. Ce făceau aceștia - diicot-1656520288.jpg

Articole de la același autor

DIICOT a destructurat un grup de infractori, români și afghani, profilat pe trafic de migranţi plecaţi din ţări precum India, Pakistan şi Bangladesh. Oamenii plăteau între 3.500 de euro şi 5.000 de euro pentru a ajunge în Europa, de multe ori erau transportați în frigidere şi în sicrie.


Procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră au destructurat un grup infracţional format din cetăţeni români şi afgani, profilat pe trafic de migranţi plecaţi din ţări precum India, Pakistan şi Bangladesh. Oamenii plăteau între 3.500 de euro şi 5.000 de euro pentru a ajunge în Europa şi îşi riscau viaţa, fiind transportaţi între baxuri de polistiren, caserole şi alte mase plastice, între sau în frigidere şi în sicrie. În cadrul anchetei au fost identificate 270 de persoane care ar fi apelat la grupul infracţional pentru a trece frontiera de vest a României.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), procurorii acestei structuri împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră fac, miercuri 16 percheziţii domiciliare în judeţul Vâlcea, într-un dosar care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi şi spălarea banilor. Nouăsprezece persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfăşurarea activităţilor infracţionale vor fi duse la audieri.


Anchetatorii au stabilit că, de la sfârşitul anului trecut, cetăţeni români şi afgani au înfiinţat un grup infracţional organizat profilat trafic de migranţi, activitatea acestuia derulându-se până în prezent. Migranţii erau preluaţi din Bucureşti şi duşi spre graniţa de vest a ţării.Citește mai departe


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4764 secunde