Afacere cu droguri, la Mangalia! Reţea organizată, destructurată de specialiştii Antidrog şi DIICOT Constanţa

896
La data de 14 iunie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța - Serviciul Antidrog, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au destructurat un grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. 6 persoane au fost reținute.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie - iunie 2022, persoanele bănuite, cu vârste cuprinse între 20 și 47 de ani, ar fi acționat, în mod coordonat și concentrat, în vederea obținerii de venituri din vânzarea de substanțe cu efect psihoactiv și droguri de mare risc, fapte comise în municipiul Mangalia.

Unul dintre membrii grupării, un bărbat, de 24 de ani, ar fi acționat în vederea coordonării, controlării și îndrumării celorlalți membri, precum și pe linia procurării, depozitării en-gros și vânzării de substanțe psihoactive, destinate punerii în vânzare la adresa sa de domiciliu, respectiv a distribuirii lor către ceilalți membri implicați în comercializarea en-detail a ambalajelor cu substanțe psihoactive.


Ceilalți membri ai grupării ar fi avut rolul de a pune în vânzare substanțele psihoactive către consumatori.


Oamenii legii au descins în şase locaţii

Astfel, la data de 14 iunie a.c., polițiștii de combatere a criminalității organizate Constanța au pus în aplicare şase mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Mangalia și în localitățile limitrofe.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite droguri de risc și mare risc, diferite sume de bani, precum și 7 telefoane mobile.

În urma administrării probatoriului în cauză, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, a 5 persoane.

Acestea au fost introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, în cursul zilei de ieri, 15 iunie, fiind prezentate instanței de judecată, care a admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile.

În cursul zilei de astăzi, 16 iunie, polițiștii au identificat o a șasea persoană (un bărbat, de 32 de ani), care a fost reținută, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentată instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.1466 secunde