HOŢII ACŢIONEAZĂ ÎN CELE MAI INGENIOASE MODURI! Sfaturi de la poliţiştii din Constanţa, ca să nu devenim victime

441
HOŢII ACŢIONEAZĂ ÎN CELE MAI INGENIOASE MODURI! Sfaturi de la poliţiştii din Constanţa, ca să nu devenim victime - img20220616wa0014-1655378032.jpg
Obiectele de valoare, bijuteriile sau banii vor fi întotdeauna în atenţia infractorilor, care concep diverse modalităţi de a şi le însuşi. Unele la care chiar nu v-aţi fi gândit. Iar expresia: „mie nu are cum să mi se întâmple” nu mai are sens, în zilele noastre.
În contextul celebrării Zilei Europene de Prevenire a Furturilor din Locuinţe, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat activităţi informativ-preventive în pavilioanele de vară pentru pensionari, asociaţiile de proprietari şi în pieţele din municipiul Constanta.


Poliţiştii i-au informat pe cetăţeni despre faptul că săvârşirea furturilor din locuinţă poate fi favorizată de lipsa de precauţie şi neluarea celor mai elementare măsuri de siguranţă.


Astfel, un geam deschis, o uşă neasigurată sau lipsa unui sistem de alarmă pot fi observate foarte uşor şi pot favoriza producerea unor fapte de natura penală.


Poliţiştii au discutat cu grupurile ţintă, îndrumându-i pe cetăţeni să nu permită persoanelor necunoscute să le păşească pragul atunci când acestea pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii, chiar dacă prezintă o legitimaţie ce pare a fi autentică.


„Utilizaţi corespunzător interfonul şi nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute în bloc; ţineţi uşa locuinţei încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi în casă; refuzaţi să furnizaţi informaţii despre dumneavoastră sau despre vecini, persoanelor necunoscute.”, sunt doar câteva dintre sfaturile oferite de poliţişti.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5084 secunde