Haitele de maidanezi pun stăpânire pe străzile Constanței

2074
Maidanezii pun din nou stăpânire pe străzile Constanței. Nimeni nu mai strânge câinii fără stăpân din municipiu, în vreme ce demersurile administrației publice locale pentru a atribui serviciul de capturare rămân fără finalitate: nimeni nu vrea să preia aceste atribuții!

Locuitorii cartierului constănțean Poarta 6 sunt alarmați. În ultima perioadă, numărul câinilor maidanezi întâlniți pe străzile din zonă a crescut îngrijorător de mult. „Probabil vin din port sau sunt aduși de vreunii și lăsați la marginea orașului, cert este că de vreo săptămână s-au înmulțit. Umblă în haite de șapte – opt câini, fac gălăgie de ne este frică să mai mergem pe stradă. Eu am copilul de cinci ani, îl mai scot din casă câte jumătate de oră – o oră, căci nici la grădiniță nu merge, nici în parc nu avem voie, măcar să se plimbe cu bicicleta puțin în fața blocului. Am tras o sperietură groaznică acum două zile, când aproape că a fost înconjurat de o haită de maidanezi. Ce se așteaptă, să ajungem în colții lor, de ce nu sunt adunați de pe străzi?”, ne-a semnalat Mirela S., o constănțeancă deranjată de numărul tot mai mare al patrupedelor fără stăpân.De menționat că această problemă este semnalată și din alte zone ale orașului, tot mai mulți constănțeni fiind alarmați că vor ajunge victime ale agresivității maidanezilor.

Nicio firmă interesată să adune câinii de pe stradă

Referitor la cele semnalate, reprezentanții Primăriei Constanța au precizat pentru „Cuget Liber” că fac toate demersurile pentru a „debloca” capturarea câinilor de pe străzi, dar deocamdată nu au avut succes.

„Recent a fost termenul final pentru depunerea dosarelor pentru atribuirea contractului care are ca obiect serviciul de capturare, transport și predare a câinilor fără stăpâni de pe domeniul public al orașului. Nu s-a prezentat niciun doritor. Urmează ca procedurile pentru atribuirea contractului să fie reluate”, a declarat purtătorul de cuvânt Ionela Bărboi.Iar, până la atribuirea contractului, nimeni nu strânge maidanezii de pe stradă. Se intervine, după cum au arătat reprezentanții administrației publice locale, doar în cazurile de urgență, când patrupedele sunt agresive.

Menționăm că valoarea contractului este de aproximativ 1,1 milioane de lei iar cei care preiau serviciul trebuie să se angajeze să captureze, în medie, 400 de câini fără stăpân pe lună.Urmează campanii gratuite de sterilizare


În schimb, până la reluarea capturărilor, reprezentanții autorității locale se concentrează pe gestionarea cât mai umană și profesionistă a situației câinilor aflați în adăpostul de la marginea orașului, dar și pe prevenirea abandonului patrupedelor. Astfel, Primăria Constanța a încheiat o colaborare cu ONG-ul Animal Society pentru derularea unor campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor de rasă comună. Proiectul se va derula în intervalul 15 februarie – 12 martie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.28 secunde