I-a pus cuțitul la gât, pentru un pumn de bani! Unul din tâlhari a moștenit "meseria" de la tatăl lui

1295

Articole de la același autor

Doi indivizi care au tâlhărit oameni pe străzile Constanței, sub amenințarea cuțitului, și care au furat mai multe scule electrice din subsolul Liceului de Telecomunicații au fost nemulțumiți de pedepsele primite și au cerut instanței de judecată să le reducă timpul pe care urmează să-l petreacă după gratii.

Magistrații Curții de Apel Constanța au analizat solicitările depuse de indivizii care, în toamna lui 2021, au comis mai multe tâlhării, sub amenințarea cuțitului, și au furat mai multe bunuri din incinta Liceului de Telecomunicații Constanța. Ambii inculpați, dintre care unul minor, au mai avut probleme cu legea în trecut, fiind condamnați pentru fapte similare.

Potrivit anchetatorilor, pe 15 octombrie 2021, un tânăr a reclamat polițiștilor că în jurul orei 14.00 se afla pe peronul 1 al Gării Constanța, alături de un prieten, când au fost abordați de doi indivizi necunoscuți, sub pretextul că voiau țigări. Când au fost refuzați, respectivii le-au cerut bani, măcar câțiva lei, dar când i-au primit s-au arătat nemulțumiți. Prin urmare, unul dintre suspecți a smuls portofelul din mâna părții vătămate, i-a luat 140 de lei, iar apoi i-a luat și telefonul mobil. Al doilea inculpat a scos un cuțit, cu care i-a amenințat cu moartea pe tineri, dacă se vor adresa Poliției.

Oamenilor legii nu le-a luat mult timp să dea de urma inculpaților, iar cu ocazia perchezițiilor domiciliare desfășurate, au fost găsite mai multe scule electrice, referitor la care inculpații au recunoscut că le-au furat dintr-o instituție, nu știau să spună cum se numește, dar au fost de acord să le-o indice anchetatorilor. Ajunși la Liceul Telecom Constanța, au depistat că furtul avusese loc în noaptea dinainte, iar reprezentanții instituției tocmai sesizaseră și ei Poliția. Astfel, au fost furate, din subsolul instituției de învățământ, zece scule electrice, respectiv un inverter, un proiector, o bormașină cu inscripția „defect cărbune”, un ferăstrău, un flex, două bormașini, un ferăstrău electric, o bormașină cu acumulator şi un flex fără pânză, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.500 lei, potrivit rejust.ro.

Tot în timpul anchetei s-a stabilit că cei doi indivizi au mai atacat un tânăr, cu cuțitul, în zona Boema, pe strada Sucevei și l-au deposedat de un telefon mobil.

Cei doi au fost condamnați de Tribunalul Constanța la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare, pentru unul dintre ei, iar pentru al doilea, minor, a fost dispusă măsura educativă a internării într-un centru de detenție pentru o perioadă de 5 ani, 6 luni și 196 de zile. Magistrații au stabilit că din referatul de evaluare realizat minorului de către Serviciul de Probațiune Constanța reiese că acesta nu a avut un mediu familial organizat, fiind abandonat de mamă la o vârstă fragedă și lăsat în grija bunicilor. Inculpatul a început să fumeze la 14 ani, iar la 15 ani deja fuma marijuana și era implicat într-un anturaj negativ, prin intermediul tatălui său, cunoscut cu antecedente penale. Prin urmare, au considerat magistrații, se impune internarea într-o instituție specializată, mai ales că și anterior faptelor din acest dosar penal tânărul a comis infracțiuni, pentru care a fost condamnat.


După analizarea probelor, magistrații Curții de Apel Constanța au respins apelurile, iar condamnările stabilite de Tribunalul Constanța au rămas definitive. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2886 secunde