IES ÎN STRADĂ! Marș de solidaritate cu colegii polonezi

133
IES ÎN STRADĂ! Marș de solidaritate cu colegii polonezi - ddd-1578570102.jpg
Judecătorii și procurorii vor ieși în fața palatelor de justiție din țară, vineri, în semn de solidaritate cu magistrații polonezi, care vor protesta la Varșovia printr-un marș al tăcerii, față de "încercările sistematice din ultimii doi ani ale Guvernului și Parlamentului de a limita independența instanțelor și a judecătorilor și de a-și extinde influența asupra funcționării sistemului judiciar", transmite HotNews.

Forumul Judecătorilor din România a anunțat că judecătorii și procurorii români vor ieși vineri, de la ora 12.00, în fața palatelor de justiție din țară, în semn de solidaritate cu magistrații polonezi care în 11 ianuarie vor organiza un marș de protest la Varșovia.

Judecătorul Cristi Danileț a scris, joi, pe Facebook, că magistraților din Polonia li se vor alătura colegi din toată Europa, care, îmbrăcați în robe, vor merge de la Curtea Supremă într-un marș al tăcerii către Palatul Parlamentului din Varșovia. "Sunt revoltați de legile recente prin care au fost demiși șefii de instanțe și au fost obligați să se pensioneze, de procedurile prin care au început să fie urmăriți disciplinar pentru soluțiile date și de campaniile mediatice agresive împotriva judecătorilor, dar mai ales a celor de la instanța supremă. Noi, în România, ne exprimăm solidaritatea, ieșind în fața Palatelor de Justiție mâine, vineri, la ora 12", a scris Cristi Danileț.

Magistrații din Polonia reclamă "încercările sistematice din ultimii doi ani ale Guvernului și Parlamentului de la Varșovia de a limita independența instanțelor și a judecătorilor și de a-și extinde influența asupra funcționării sistemului judiciar".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2825 secunde