Panică la Constanța

IMAGINI INCREDIBILE / Autobuz la un pas de prăbușire de pe podul de la Butelii

1670
10

Articole de la același autor

Un accident rutier care putea să se sfârșească tragic s-a petrecut, ieri, în jurul orelor prânzului, pe podul de la Butelii din municipiul Constanța. Un autobuz RATC a rămas suspendat pe marginea podului, deasupra mai multor case.

Un autobuz al Regiei Autonome de Transport în Comun a rămas suspendat pe firele de tensiune, pe podul de la Butelii. Totul s-a petrecut din cauza faptului că șoferului de pe autobuz, Adrian Stoica, de 57 de ani, i s-a făcut rău, a suferit un preinfarct, după care a tras stânga de volan. Totuși, după câteva secunde de inconștiență, șoferul și-a revenit și a reușit să iasă din autobuz. Din fericire nu au existat victime, pentru că autobuzul RATC-ul era gol. Traficul rutier pe podul de la Butelii a fost închis mai bine de jumătate de oră.

Autobuzul a fost tras cu un camion plin cu nisip

Pompierii de la ISU Dobrogea s-au chinuit mai bine de jumătate de oră să tragă autobuzul. În acest timp, trei case au fost evacuate de militari, pentru a nu exista niciun pericol.

"Autobuzul a lovit parapetul și a tăiat câteva fire electrice, care rămăseseră legate. Exista pericolul de electrocutare. Am evacuat trei case, care se aflau sub pod, pentru a nu se duce în jos autobuzul. A fost tras cu o autospecială care era plină cu nisip. Nu au fost victime. Se pare că șoferului i s-a făcut rău. Acesta a fost transportat de urgență la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța cu ambulanța. Autobuzul era gol și se îndrepta către gară", a afirmat locote-nentul colonel Dan Constantinescu, comandantul grupului de intervenție din cadrul ISU Dobrogea.

"Pe noi ne interesează doar starea lui de sănătate"

Se pare că șoferul a suferit un preinfarct și a leșinat, moment în care a tras stânga de volan. Conducătorul doar ce intrase în tură și se îndrepta spre gară, cu autobuzul gol.

"M-am speriat când am ajuns aici și am văzut ce s-a întâmplat, însă gata, s-a terminat cu bine. Pagube există la autobuz, însă sunt minore. Pe noi ne interesează, în acest moment, doar starea conducătorului auto. Vom merge la spital să vedem în ce stare se află. Am înțeles că acesta vorbea, era conștient. A ieșit din autobuz, prin spate, deci înseamnă că a fost conștient, însă cred că a avut un moment de leșin, posibil datorită căldurii. Angajatul are cel puțin 25 de ani vechime, se numește Adrian Stoica și are în jur 57 de ani. Acesta a ieșit din autobază să meargă la program, era tura a doua. Autobuzul, în această situație, merge gol, până la cap de linie. Nu avea nicio persoană în autobuz. Noi acum trebuie să vedem din punct de vedere medical ce s-a întâmplat cu el. Toți șoferii sunt testați, din șase în șase luni, atât medical, cât și psihologic", precizează Dumitru Coiciu, directorul adjunct al RATC.

v v v

În cursul după-amiezii, reprezentanții regiei au transmis un comunicat de presă în care au precizat: "Pe podul de la Butelii, pe fondul căldurii excesive, conducătorul auto a suferit o pierdere temporară de cunoștință, a pierdut controlul mașinii, aceasta rămânând imobilizată după ce a rupt balustrada podului. Șoferul în cauză deține avizul medical anual obligatoriu și a fost testat psihologic, conform legislației în vigoare". 

Comentează știrea

MIRUNA
19 iunie 2013
acest incident m-a facut sa reiau ''eternele''acuzatii la adresa acestei admnistratii(nu am sa ma refer la personajul jalnic numit pastaie)pt ca actiunea acestora are efecte asupra tuturor ci la el ca simbol cat m ales la clanul din spatele lui

sutn pe aici si pe orice forum constantean niste pesedisti sau uslisti sau admiratori ai lui mazare sau poate doar angajati sa il apere in mediul virtual;ei bine, ultimele actiuni si declaratii ale lui mazare nu mai au loc de intors sau de interpretat cum vor ei `1,a spus ca nu doreste camere video pe strazile si intersectiile CTEi ; acest lucru inadmisibil si incredibil pt ca a avea camere web video e ceva absolut normal in secolul 21 si faptul ca el ne neaga a cest drept arata bataia de joc la care supune acest oras;aceste camere ajuta la filmarea infractiunilor sau accidentelor rutiere;faptul ca orasul nostru nu are camere video in 2013 desi alte orase ,chiar mai mici, au din anii 2004-2008(si nu ma refer la tari dezvoltate ci chiar la orase romanesti sau din tari sarace0) faptul ca acest individ nu vrea ARATA CA NU DORESTE PORIDNEREA INFRACTORILOR 2,A spus ca ratc va fi privatizata ca si cum el singur hotaraste asa ceva- nesimtirea aceasta uriasa e de fapt e ceva absolut nemaintalnita deoarece nu am vazut vreo regie de transport privatizata in Ro sau in Europa.-alta ''infractiune'' morala a numitului mazare 3, cu toate astea spus ca va dota ratc cu camere video -desi pe trazi nu doreste-ceea ce arata ca doreste ca acele camere video sa intre in proprietatea viitorului proprietar al ratc spre deosebire de camerele de pe strazi care vor ramane acolo si dupa ce el va pleca din primarie 4 a afirmat ca va face un referendum pt cainii maidanezi -totul e o promisiune desharta deorece a spus acest lucur si acum 3 si acum 2 ani si acum 1 an si e inutil;in plus stie prea bine ca nu o va face pt ca exista firma puppy vet care a castigat 4 mil lei doar in ultimii ani de pe urma ''sterilizarilor''care au umplut orasulde caini amidanezi 5,a afirmat ca autobuzele ratc vor fi trase pe dreapta si controlate cu jandarmi,in primul rand asa ceva e ilegal pt ca incalca drepturile calatorilor la un drum rapdi si apoi nu poti controla 50 autobuze zilnic ,nu ai atatia jandarmi 5, acest ultim incident arata halul de ''comfort'' al calatorilor si soferilor in autobuzele ratc incinse de caldura ca niste cazane-eu una nu am mai mers de mult cu ele dar ma intreb cum se simt cei care dau bani pt a calatori in acele cazane umblatoare...SI DUPA TOATE ACESTEA NE CERE SA PLATIM BILETE SI CALTORIILE? as putea continua la nesfarsit depsre sadismul sau cinismul cu care trateaza aceasta populatie masochista sau tampita a kustengeului dar ma opresc aici. Deci va rog spuneti mi daca aiurez sau am dreptate cand spun ca acest om ori ca e sarit de pe fix ,ori e un nesimtit care si bate joc de fraierii numiti constanteni sau e insasi creatia monstruoasa a nepasarii majoritatii tacute a celor care nu voteaza si decebratilor care l-au votat..plus clanul din spatele lui..am incercat sa spun totul in cuvinte cat mai simpel pt ca pana si cei mai putin dotait intelectual sa priceapa monstruozitatea personagiului simbol al absurditatii acestui oras si administratii .multumesc pt atentie

a
19 iunie 2013
Doamna Miruna,

Cred ca acest spatiu este rezervat comentariilor referitoare la subiectul reportajului. Parerea mea este ca discutiile pro sau contra persoanelor publice ar trebui sa se desfasoare in alt spatiu. Totusi, daca doriti sa fiti citita si luata in serios, primul lucru ar fi sa scrieti corect gramatical. Eu nu pot tine cont de parerile unei persoane agramate.

eu
19 iunie 2013
pacat de sofer

datorita situatiei de incertitudine la RATC, stresul, caldura,

constantean
19 iunie 2013
bine ca a scapat

Aavut sansa de a conduce un autobuz lung si cu viteza relativ mica. Fiind lung, i-a mai ramas un tren de rulare pe carosabil si nu a fazut de tot. Bine ca este el ok, acum s avedem cu se va profita de acest eveniment nefericit, ca mereu se gasesc unii sa profite...

admirator
19 iunie 2013
cred ca trebuie

sa schimbati denumirea obiectivului; buteliile s-au dus... ramine "podul de la Corra"! (Sau "podul de la Bratianu".)

Gigi
19 iunie 2013
.....

Acest ultim incident arata halul de ''comfort'' al calatorilor si soferilor in autobuzele RATC, incinse de caldura ca niste cazane, ca un cuptor. Nu`i intereseaza cum muncesc acesti soferi, cum se simt cei care dau bani pt a calatori in acele cazane umblatoare, cuptoare ...SI DUPA TOATE ACESTEA NE CERE SA PLATIM BILETE SI CALTORIILE ? RATC este in faliment ? Din vina cui intreb retoric ....

gica
19 iunie 2013
treziti-va

Acum vedem daca acesti soferi nu au asigurat salariu cu toate drepturile ce li se suvin adica salariu decent si sporurile care li se cuvin si nu asa stresati sa lucrezi atata cat e in contract si cu pauze la cap de linie dar asta implica sa fie mai multe autobuze pe linie, soferul sa stea la cap de linie 15 min sa poata sa bea un pahar de apa rece vara si iarna un ceai si daca aceste probleme ar fi mai putine si apoi deloc am observa ca acesti soferi duc in mana sa vietile noastre.......bine sa le scoatem din ecuatie pe toapele de soferite de la RATC care principala ocupatie e sa isi aratae copanele prin fustele scurte si decolteul cu dotarea sanilor si injura mai rau decat un barbat daca nu urci in autobuz cu viteza luminii.......da e f cald in cabina lor de acea ar fi necesara o pauza precum am specificat si apoi sa conduci atatea ore pe caldura asta si cu stres se ajunge aici...da stresati suntem multi si suparati dar sa incercam sa ne ajutam......DAR CA SA FIM NOI SIGURI IN AUTOBUZ TREBUIE LA RATC SA FIE DIRECTORI DORNICI SA NU DESFIINTEZE RATC SI OAMENII SA FIE PLATITI CONFORM MUNCII PRESTATE SI RATC SA FIE REGIE CU PROFIT NU DUSA IN PARAGINA CA ALTII SA O CUMPERE PE NIMIC SI APOI SA SE DESFIINTEZE SI NOI SA AJUNGEM SA CIRCULAM IN MAXI-TAXI IN CUTIILE ALEA DE CONSERVE IN CARE PUTE A PISAT SI SUNT PURICI SI SE TUSESTE A TBC......NENE POPOR TAMPIT TREZITI-VA.

admirator
19 iunie 2013
nu era mai bine cu tramvaiul?

asa ca multumiti PZD si primarului ca v-au oferit posibilitatea unor astfel de momente. De altfel, cu podurile astea interioare din Cta au fost 2 accidente in scurt timp. Chestiile alea metalice de pe margini sunt de décor? cum e posibil ca o masina sa loveasca lateralele si acestea sa se desprinda si sa-l reteze in 2? Si cum e posibil ca un autobus sa treaca de ele ca si cand n-ar fi? daca soferul nu reusea sa puna frina, autobuzul ateriza in casele de sub pod. Nu credeti ca trebuie o reproiectare a parapetilor de protectie? Dar primarul salveaza fetitele de la plaja si se da cu zmeul sau alte jucarii... ce-i pasa lui de constanteni? daca prostii il aleg in delir...

Nea Mitica
19 iunie 2013
Va pierdeti timpul cu astfel de personaje!

Va exprimati foarte elegant la comentariul unei persoane paranoice, si daca veti privi istoricul ultimei luni calendaristice, veti intelege ce vreau sa spun. Si ca Miruna mai sunt cativa, postaci de profesie, vesnic aceiasi, plus "sustinatorii" care spre exemplu, raporteaza ca fiind "comentariu inadecvat" o postare de bun simt si la obiect cum este a dvs.

Răspuns la: Doamna Miruna,
Adăugat de : a, 19 iunie 2013
Cred ca acest spatiu este rezervat comentariilor referitoare la subiectul reportajului. Parerea mea este ca discutiile pro sau contra persoanelor...
Miruna
19 iunie 2013
nene,nu vad ce te intereseaza pe matale ce scriu eu atat timp cat sunt unii care scriu fara absolut nicio legatura cu subiectele articolellor

in plus ai mare tupeu sa ma numesti agramata pe mine, care scriu mult mai bine decat numeroase persoane de aici si de aiurea(de pe alte situri) doar ca scriu repede pt ca pierd putin timp pe ziare de aceea mai sar peste unele litere sau prepozitii; dar ca sa te linistesc voi repeta mesajele corectate dpdv morfologic,sintactic si gramatical,geniule..nu stiam ca trebuie sa ma aprobe un pesedist neagramat ca sa scriu in conditiile in care sunt o droaie de agramati si semianalfabeti care scriu,hehehe;dar ....stiu!!!adevarul pe care il spun va doare cumplit si in plus eu semnez cu acelasi nick spre deosebire de voi care multi aveti zeci sau sute de id uri in ultimii ani ,inclusiv cazatura pesedisto- virtuala nea mitica

Răspuns la: Doamna Miruna,
Adăugat de : a, 19 iunie 2013
Cred ca acest spatiu este rezervat comentariilor referitoare la subiectul reportajului. Parerea mea este ca discutiile pro sau contra persoanelor...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6221 secunde