În ce s-a transformat visul elvețian al câtorva sirieni

139
În ce s-a transformat visul elvețian al câtorva sirieni - incesatransformatvisulelvetian-1395767182.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Negru Vodă au observat, prin sistemul optronic de supraveghere, un grup format din șase persoane care se deplasa pe jos, dinspre Bulgaria spre România, prin zona frontierei verzi. Imediat, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care a reținut persoanele respective și le-a condus la sediul SPF Negru Vodă pentru cercetări.
În urma verificărilor, a rezultat faptul că persoanele în cauză, patru minori și doi adulți, cu vârste cuprinse între 9 și 40 ani, sunt cetățeni sirieni și au încercat să intre ilegal în România, la adăpostul întunericului, cu intenția de a ajunge într-o țară din vestul Europei.
Extinderea cercetărilor în zonă a dus la identificarea unui bărbat aflat într-un autoturism marca Hyundai înmatriculat în Elveția, staționat în apropierea PTF Negru Vodă, care nu-și justifica prezența în zonă.
Conducătorul auto, de origine siriană, în vârstă de 45 ani, s-a legitimat cu un pașaport elvețian și le-a spus oamenilor legii că intenționa să preia grupul de migranți sirieni pentru a-l trans-porta în Elveția. În autoturism, au fost descoperite mai multe obiecte personale care aparțineau celor șase migranți depistați la frontiera verde. 
Sirienii au recunoscut că șoferul în cauză le este rudă și că i-a ajutat să ajungă până în apropierea frontierei de stat a României.
Aceștia s-au ales cu dosare penale pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar cetățeanul elvețian este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți. 
Cetățeanul elvețian a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, care a dispus reținerea pentru 24 de ore și ulterior instanța a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. 
Grupul de migranți a fost îna-poiat autorităților de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5811 secunde