Înalți demnitari români, prezenți la tragerile reale cu sistemul Patriot, de la Capu Midia

175
Înalți demnitari români, prezenți la tragerile reale cu sistemul Patriot, de la Capu Midia - cap-midia-rachete-1700061806.jpg

Articole de la același autor

Baza Militară de la Capu Midia a fost, miercuri, 15 noiembrie, gazda unui eveniment istoric.

Practic a avut loc prima tragere executată integral de regimentul 74 Patriot din Forţele Aeriene Române.

Au existat două lansatoare de rachete care au tras de trei ori asupra unei ținte reale care a fost simulată de o dronă.

„Evoluția tehnologică din ultimii ani a adus la apariția de noi amenințări aeriene. Apelarea aeriană cu baza la sol a trebuit să își perfecționeze mijloacele, astfel încât să fie eficace. A apărut necesitatea configurării acestui sistem pentru a putea combate anumite tipuri de amenințări”, a declarat Şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, Viorel Pană.

Evenimentul nu a fost ferit de incidente. În momentul în care era pregătită lansarea rachetei cu numărul 3, mecanismul acesteia s-a defectat, iar reparaţia a durat mai mult de o oră şi jumătate. În cele din urmă totul a revenit la normal şi lansarea a fost posibilă.

„Am fost mulțumiți de cum s-a desfășurat evenimentul. A fost o problemă la racheta nr. 3, dar s-a remediat, o problemă tehnică minoră, la elementul de control”, a spus și colonelul Virgil Toșa, Regimentul 74 Patriot.

La eveniment au fost prezenţi premierul Marcel Ciolacu, şeful Senatului, Nicolae Ciucă, şi ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

Deşi înainte de startul evenimentului se anunțaseră declaraţii ale celor trei oficiali, niciunul dintre ei nu a dorit să stea de vorbă cu presa la final, aceştia plecând în goană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5878 secunde