INCENDIU DEVASTATOR. Toți pompierii de la Stația Midia, dar și ajutoare au intervenit la Năvodari

478
INCENDIU DEVASTATOR. Toți pompierii de la Stația Midia, dar și ajutoare au intervenit la Năvodari - x-pompieri-misiuni-120-1678701375.jfif

Articole de la același autor

În weekendul care s-a încheiat, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța au executat 126 misiuni, cele mai multe din ele – 94, fiind pentru acordarea primului ajutor și transportarea la unitățile sanitare a persoanelor cu afecțiuni medicale.

Pompierii militari constănțeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea a 12 incendii în urma cărora nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale. Șase dintre acestea au fost incendii de vegetație uscată, resturi menajare și cauciucuri, iar alte șase s-au manifestat la locuințe.

În cursul după-amiezii de vineri, 10 martie 2023, prin apel la numărul unic de urgență 112, pompierii militari au fost solicitați să intervină la un incendiu ce a cuprins o casă din cartierul Peninsula, din oraşul Năvodari. Primul apel la numărul unic de urgenţă 112 a fost efectuat puţin înainte de ora 16.00. La momentul primirii apelului, flăcările se propagaseră deja de la o anexă, la polistirenul care învelea casa, apoi au urcat spre pod şi au răbufnit, cel mai probabil acela fiind şi momentul în care focul a fost vizibil, iar oamenii s-au alertat şi au sunat la 112. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, oamenii din zonă deja se mobilizaseră şi încercau să limiteze focul cu ajutorul mijloacelor de primă intervenţie. Imediat, pompierii militari au constituit un binom de căutare-salvare şi un altul pentru localizarea focarului în timp ce, în exterior, acţiona un dispozitiv care împiedica propagarea incendiului la gospodăriile învecinate, pentru că acest pericol era unul real. Intervenţia a durat mai bine de o oră şi jumătate şi a fost nevoie de întreaga capacitate a Staţiei de Pompieri Midia-Năvodari, dar şi de autospeciale în sprijin de la două subunităţi – Detaşamentul de Pompieri „Slt. Fripis Marius Daniel” şi Detaşamentul de Pompieri Palas. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, ci pagube materiale.

În zilele de 10, 11 și 12 martie 2023, pompierii militari au intervenit și în cazul a 7 accidente rutiere soldate cu 11 victime care au primit îngrijiri medicale la fața locului de la echipajele SMURD și cele al Serviciului Județean de Ambulnață, 5 dintre ele fiind ulterior transportate la spital.

De asemenea, echipajele ISU „Dobrogea“ au intervenit și în 13 alte situații precum deblocări de ușă, asigurări măsuri PSI la decolare/aterizare elicopter SMURD ori salvare animale captive în medii ostile vieții. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4518 secunde