Inevitabilul s-a produs: PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS confirmat în România

3427
Inevitabilul s-a produs: PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS confirmat în România - ddd-1582750266.jpg

Articole recomandate

România are începând din această seară un caz de coronavirus confirmat, relatează Digi 24. Este vorba despre una dintre persoanele din Gorj care au intrat în contactul cu italianul în vârstă de 71 de ani, în perioada de cinci zile în care s-a aflat la noi în țară. Această persoană se afla deja în carantină și nu prezenta simptome, fiind depistată în urma unui test.

Secretarul de stat Raed Arafat a confirmat informația, într-o conferință de presă: "Pacientul este într-o stare bună, nu prezintă febră, tuse, nu prezintă simptome. Pentru că este pozitiv, el va fi transferat la spital și internat. Un echipaj de la ISU Dolj, cu autospecială cu izoleta pregătită, sunt deja plecați de la Craiova pentru preluarea persoanei de la domiciliu și transportul ei până la "Matei Balș". În casa respectivă mai sunt 7 persoane, toate au fost testate negativ. Având în vedere că persoana testată pozitiv și este un contact direct, toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, sub pază, li se vor asigura toate nevoile, dar nu vor putea pleca de acasă. După 14 zile vor fi testați. Dacă apar simptome, atunci se testează și dacă este pozitivă va fi testată la spital. Transportul se va face în condiții de siguranță, dar nu este un transport de urgență. Ne interesează să se facă corect și în siguranță, pentru că bolnavul este în stare bună. Se respectă o procedura corectă. La sosire va fi predat pacientul iar mașina va fi dezinfectată și se va întoarce la Dolj".

Există suspiciuni că ar mai putea fi un al doilea caz de coronavirus în România, potrivit Digi 24. Testele nu sunt însă finalizate, fiind izolată și această persoană. În acest caz, rezultatul va fi publicat joi.

Autoritățile italiene au anunțat miercuri seară că bărbatul de 71 de ani ar fi contaminat trei persoane după ce a ajuns în țara sa. Este vorba despre un angajat și de un client al restaurantului pe care îl deține italianul în vârstă de 71 de ani. Ar putea fi vorba și despre italianul în vârstă de 51 de ani care a fost și el în România, la o partidă de vânătoare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.593 secunde