O familie de români venită din Italia, plasată în carantină în Spitalul Port Constanța

5943
O familie de români venită din Italia, plasată în carantină în Spitalul Port Constanța - virus-1582794782.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 26 februarie 2020, la ora 13,30, Silviu Stanciu, președintele Sindicatului Portuar Român UNIREA și al Federației Sindicatelor Trans-Conex, a observat că în fața Spitalului Port a oprit un furgon medical. Din el au coborât mai multe persoane îmbrăcate în echipamente speciale de protecție, care au pătruns în spital printr-o intrare lăturalnică.

Ceva mai târziu, un angajat al spitalului a sunat la Federația Sindicatelor Trans-Conex. Acesta l-a informat pe liderul sindical că au fost aduse cinci persoane suspecte de a fi infectate cu coronavirus, că personalul spitalului nu a fost informat despre ceea ce se întâmplă și că oamenii se tem pentru propria lor sănătate.

Pentru a afla adevărul, m-am adresat Direcției de Sănătate Publică Constanța. Medicul Ramona Iliuță, directorul executiv adjunct al instituției a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", următoarele: "Avem într-adevăr în carantină cinci persoane, într-un spațiu cu circuit separat și izolate complet de restul unității sanitare și de restul personalului și al comunității. Măsurile de limitare nu și le iau ei, le iau autoritățile. Când se iau măsuri de genul acesta, nu se face cu anunțarea sindicatelor sau a altora. Managerul unității medicale gestionează comunicarea cu personalul acesteia".

Scuzându-se că are probleme mai presante de rezolvat, doamna doctor a scurtat discuția, astfel că n-am reușit să aflăm mai multe amănunte.

În schimb, Silviu Stanciu, care între timp a reușit să discute cu directorul executiv Cristina Mihaela Schipor, a aflat următoarele: "Este vorba de o familie de români - doi adulți și trei copii - care a venit din Italia, unde a fost în carantină. În mod preventiv, la venirea în țară, au fost reintroduși în carantină. Au fost aduși sub stricta supraveghere a medicilor, sunt izolați și nu au contact cu restul spitalului. O singură persoană echipată corespunzător are grijă de ei și îi supraveghează. Intrarea în locația respectivă este păzită de jandarmi. Se speră ca în cursul acestei zile să iasă rezultatele finale, să se vadă dacă se confirmă sau nu prezența coronavirusului. Măsurile au fost luate conform prevederilor legale. Atât pacienții, cât și personalul spitalului nu au de ce să se teamă, pentru că sunt respectate toate procedurile".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8244 secunde