Inteligența Artificială și modul în care este folosită de hackeri

149
Inteligența Artificială și modul în care este folosită de hackeri - inteligenta-artificiala-1692725788.jpg

Articole de la același autor

Inteligența artificială (AI) se dovedește a fi un adevărat succes atunci când este folosită de hackeri sau infractori cibernetici. Tehnica infractorilor numită Accidentul a fost actualizată prin acest AI, devenind mult mai periculoasă.

Pe lângă e-mailurile despre care se pretinde că sunt trimise de autoritățile fiscale sau de poliție, în altele se pretinde că site-ul companiei încalcă dreptul de autor al cuiva sau conține diverse vulnerabilități. Iar emitentul spune că se oferă să ajute cu remedierea problemelor.

Într-un e-mail, aparent trimis de un avocat dintr-o societate de avocatură americană, se susține faptul că s-a folosit în site o anumită imagine fără aprobarea clientului său. Se mai explică, apoi, că e ok dacă pui un link pe site spre imaginea în cauză și se dă și linkul. Iar dacă nu există o conformare în cinci zile, în mail se spune că va exista un caz instrumentat conform DMCA (Digital Millennium Copyright Act din SUA - legea dreptului de autor).

„Evident, pot fi și cereri reale, dar ar trebui să dea de gândit câteva lucruri: se poate căuta în tabloul avocaților din statul american respectiv numele avocatului în cauză, se poate căuta domeniul în cauză pe internet, pentru a vedea dacă și alți oameni au reclamat astfel de mesaje. În general, nu trebuie dat click pe link-urile unde se spune că ar fi găzduită imaginea preluată fără aprobare”, scrie pe site-ul specializat avocatnet.ro.

De asemenea, prin tehnica Accidentul, persoane de bună-credință, alese după diferite criterii, sunt înșelate telefonic să trimită sume de bani sub pretextul unor vătămări suferite de rude apropiate. Una dintre adresările clasice sună astfel: „Fiul dumneavoastră a suferit un accident și are nevoie de bani, îi puteți vira aici”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3579 secunde