Interlopul "Cristel", șapte ani de pușcărie pentru "Jaful Secolului"

3002
Interlopul

Articole de la același autor

Ieri, magistrații de la Judecătoria Constanța au dispus aplicarea unor pedepse aspre cu închisoarea celor șase indivizi, în frunte cu Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", care au pus la cale, în vara anului trecut, supranumitul "Jaf al Secolului", ce a fost dejucat de polițiștii constănțeni.

Magistrații de la Judecătoria Constanța au dispus, ieri, condamnarea la pedeapsa de șapte ani de închisoare a lui Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", pentru comiterea infrac-țiunii de tentativă la furt calificat cu consecințe deosebit de grave sub forma complicității și la trei ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.
Valentin Ifrim a fost condamnat la șase ani și șapte luni de închisoare, Severin Gheorghiță Ciocârlan, Ionuț Velichea și Claudiu Nicușor Vlăescu, la câte șapte ani de pușcărie, iar Ionuț Moroianu la trei ani de închisoare cu executare, pentru tentativă la furt calificat cu consecințe deosebit de grave. Toți cei șase inculpați au fost achitați pentru comiterea infracțiunii de asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni. Magistrații au menținut starea de arest a indivizilor. Sentința nu este definitivă.

Ținta: depozitul lanțului de magazine Sevda
Indivizii au fost prinși, în urmă cu mai bine de jumătate de an, în timp ce încercau să spargă depozitul lanțului de magazine Sevda, din Constanța, de unde ar fi putut fura bijuterii, ceasuri, tablouri și icoane prețioase în valoare de patru milioane de lei, echivalentul a un milion de euro, spun anchetatorii.
În luna august 2010, procurorii constănțeni au dispus trimiterea în judecată a lui Gheorghiță Severin Ciocârlan, de 21 de ani, din Valu lui Traian, Valentin Ifrim, de 32 de ani, din Constanța, Ionuț Velichea, de 20 de ani, din Valu lui Traian, Claudiu Nicușor Vlăescu, de 24 de ani, din Constanța, Marian Cristian Gheorghiu, de 35 de ani, din Constanța, și Ionuț Moroianu, de 24 de ani, din Constanța, suspecți în comiterea tentativei de jaf de pe strada Dragoslavelor, din Constanța.
Cinci dintre ei au fost reținuți, pe 24 iunie, în timp ce spărgeau depo-zitul lanțului de magazine de bijuterii Sevda. La câteva zile, rețeaua s-a reunit după gratii, magistrații arestându-l și pe Ionuț Moroianu.
Dacă planul pus la cale de ei ar fi reușit, tinerii urmau să plece cu bijuterii, ceasuri, tablouri și icoane prețioase în valoare de patru milioane de lei, echivalentul a un milion de euro. Oamenii legii aveau însă informații cu privire la infracțiunea pe care urmau să o comită cei șase și au filat zona.
Anchetatorii spun că indivizii au venit pe strada Dragoslavelor la bordul a două autoturisme de lux. Toți purtau cagule, iar numerele de înmatriculare de la mașini erau murdărite cu păcură sau noroi. Trei dintre ei au escaladat gardul și, înarmați cu răngi, au intrat în curtea imobilului. Alți doi au rămas de pază. Exact când le era lumea mai dragă, au fost somați de polițiștii care filau zona. Pentru prinderea lor, oamenii legii au folosit armamentul din dotare, însă gașca s-a predat în cele din urmă, fără a fi înregistrate victime. Potrivit oamenilor legii, creierul operațiunii era Marian Cristian Gheorghiu, zis "Cristel", cunoscut ca făcând parte dintr-o cunoscută bandă de interlopi ai Constanței. Acesta a fost implicat în numeroase scandaluri, iar pe rolul instanțelor de judecată constănțene există mai multe dosare care poartă numele său, alături de alte figuri marcante ale lumii interlope locale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5495 secunde