Judecătorii Curții de Apel Constanța se solidarizează cu colegii lor din țară

1725
Ieri, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis să ia o poziție vizavi de măsurile de austeritate ce vizează sistemul judiciar din România. Ei au anunțat că, "pe fondul acutizării fără precedent a problemelor sistemului judiciar, în vederea conservării statutului puterii judecătorești, ca putere în stat, constituțională", se solidarizează cu colegii lor din țară în ceea ce privește măsurile propuse.
Magistrații constănțeni sunt întrutotul de acord cu inițiativa președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție, Consiliului Superior al Magistraturii și Avocatului Poporului de a sesiza Curtea Constituțională în vederea verificării constituționalității pachetului de acte normative pe care guvernul își asumă răspunderea. O măsură concretă de protest la nivelul Curții de Apel Constanța nu a fost luată, mai ales că nu se dorește afectarea activității de judecată prin care justițiabilii să aibă de suferit.
De asemenea, magistrații de la Constanța sunt de acord cu sesizarea Comisarului european pentru justiție cu privire la situația actuală a puterii judecătorești din România ca urmare a măsurilor propuse de Guvern, în sensul reducerii salariilor și a nefinanțării sistemului judiciar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Februarie 2010
Stire din Economie : Protest spontan la "Oil Terminal"
Pagina a fost generata in 0.3799 secunde