Liceenii care se droghează sunt mai violenți și au note mai mici

184

Articole de la același autor

De multe ori, consumul de droguri și violența sunt asociate, mai ales în mediul școlar. Aceasta este concluzia specialiștilor Agenției Naționale Antidrog, după cum reiese din studiile realizate. Astfel, potrivit acestora, "tinerii care au experimentat până la vârsta de 16 ani cel puțin un drog ilicit au o relație mai puțin bună cu părinții lor, comparativ cu cei care nu au consumat droguri". De asemenea, "ado-lescenții care au consumat cel puțin o dată droguri au fost implicați deseori (peste zece ori) în conflicte fizice, au mai multe probleme cu familia, prietenii, poliția, au performanțe școlare mai reduse, sunt mai des victime ale jafurilor și accesează mai des serviciile de urgență, decât adolescenții care nu au consumat niciodată droguri". 


Motiv pentru care, vineri dimineață, reprezentanții Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și ai Inspectoratului Școlar Județean Constanța au încheiat un protocol pentru desfășurarea unui nou proiect în rândul elevilor, intitulat "Adolescență fără droguri și violență!". 


În cadrul proiectului, specialiști din cadrul centrului antidrog și jandarmi vor merge în 22 din școli constănțene, unde le vor vorbi elevilor din clasele a XI-a și  a XII-a despre pericolele consumului de droguri și violenței. Este vorba despre licee și grupuri școlare din Constanța, Eforie Sud, Mangalia, Cumpăna, Medgidia, Castelu, Cernavodă, Mihail Kogăl-niceanu, Nicolae Bălcescu, Crucea, Hârșova, Cobadin, Deleni, Băneasa, Dobromir și Cogealac. 


"Scopul proiectului constă în prevenirea comportamentelor de risc - violență, consum de tutun, alcool, droguri - la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de conștientizare a elevilor, să nu înceapă să consume droguri sau să nu adopte un comportament anti-social. Proiectul se va desfășura în perioada martie - iunie", a afirmat cms. Cristian Oprișan, șeful Centrului de Prevenire Antidrog. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5463 secunde