MAI: Examinatorii auto ar putea fi testați anual

446
MAI: Examinatorii auto ar putea fi testați anual - scoalasoferi-1317742082.jpg
Examinatorii care participă la testarea pentru obținerea permisului auto vor fi examinați anual printr-o probă scrisă și una practică, iar dacă vor fi declarați "respinși" de două ori consecutiv vor trebui să absolve din nou cursurile pentru atestatul de examinator, potrivit unui ordin al MAI.
"Fiecare examinator este evaluat anual privind modul de îndeplinire a atribuțiilor de serviciu. Evaluarea anuală se efectuaează la locul de muncă al examinatorului, de ofițeri specialiști ai DRPCIV anume desemnați de către directorul acestei instituții. Directorul DRPCIV poate împuternici și pe șeful serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor pentru efectuarea evaluării anuale", se arată în proiectul de ordin al Ministerului Administrației și Internelor (MAI) privind formarea, evaluarea, examinarea, atestarea și controlul examinatorilor care participă la desfășurarea examenelor practice pentru obținerea permisului de conducere.
La evaluarea anuală examinatorii vor susține un test scris și o probă practică pentru verificarea competențelor pe care trebuie să le aibă aceștia.
Rezultatele evaluării anuale și atestatele examinatorilor declarați "respins" vor fi înaintate Serviciului regim permise și examinări din DRPCIV în termen de cinci zile de la testare, se mai arată în proiectul de act normativ.
Examinatorii au dreptul la o reevaluare, după 30 de zile calendaristice, însă dacă vor fi respinși și de această dată, vor fi nevoiți să susțină examenul pentru un nou atestat.
Totodată, potrivit proiectului, examinatorii trebuie să se supună unui proces de formare continuă minimă. Astfel, ei se vor pregăti câte patru zile la fiecare doi ani, pentru a-și menține și actualiza cunoștințele și aptitudinile necesare în vederea efectuarii examinării.
Procesul de formare continuă minimă presupune și ca, o dată la cinci ani, pentru minimum cinci zile, examinatorii să conducă pentru a-și menține și dezvolta aptitudinile de conducere a vehiculului, informează Mediafax.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8645 secunde