Mărfuri contrafăcute, retrase de pe piaţa din Constanţa

124
Mărfuri contrafăcute, retrase de pe piaţa din Constanţa - xmarfacontrabanda-1666955159.jpg

Articole de la același autor

Unii oameni doresc să cumpere haine de firmă, parfumuri originale, jucării sau încălţăminte, însă bugetul nu le permite. Aşa că apelează la bunuri contrafăcute, încă vândute pe piaţa din Constanţa şi nu numai. Alţii, mai nepricepuţi, se lasă păcăliţi de vânzătorii care le spun să achiziţioneze marfa lor, pentru că este de marcă, dar mai ieftină. Cunoaştem cu toţii astfel de practici, care sunt ilegale. În acest sens, oamenii legii demarează des controale pentru a stopa fenomenul.


„La data de 27 octombrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au efectuat verificări la opt agenți economici din județul Constanța, într-o acțiune care vizează domeniul drepturilor de proprietate intelectuală.


În urma activităților, polițiștii au identificat, expuse spre comercializare, 152 de produse (seturi de jucării, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, accesorii) purtând însemnele unor mărci înregistrate.


Mărfurile, în valoare de peste 8.300 de lei, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.”, transmit reprezentanţii Poliţiei Constanţa.


În cauză au fost întocmite trei dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație, fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, potrivit Legii 84/1998.


Totodată, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1776 secunde