PERCHEZIȚII la Constanța, ÎNTR-UN DOSAR DE CONTRABANDĂ CALIFICATĂ

367
Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au desfășurat activități de prindere în flagrant, respectiv percheziții domiciliare, într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată.

În urma cercetărilor, la data de 22 aprilie a.c., polițiștii de la transporturi au pus în aplicare 16 mandate de percheziție domiciliară, în orașul Murfatlar și comuna Cobadin, din județul Constanța, fiind descoperite 116.020 de țigarete susceptibile de a proveni din contrabandă, un pistol de tip air-soft, suma de 5.000 de lei, precum și 12 telefoane mobile, care au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor.

După descinderi, 2 bărbați, de 43, respectiv 45 de ani, au fost reținuți, pentru 24 de ore, ulterior față de aceștia fiind luată măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

Totodată, în același dosar penal, la data de 5 mai a.c., polițiștii de la transporturi au depistat, în flagrant delict, 4 persoane (2 bărbați, de 24, respectiv 44 de ani și 2 femei, de 28, respectiv 44 de ani) în timp ce scoteau, din portul Constanța, cu o autoutilitară, 1.000 de litri de motorină provenită din tancul depozit tribord al unei nave, sub pavilion Bulgaria, aflată în portul Constanța Sud-Agigea.

De asemenea, în cadrul acțiunii de prindere în flagrant delict a fost identificat un alt bărbat, de 50 de ani, care, în calitate de agent de securitate aflat în serviciu la o poartă de acces a portului Constanța, a primit, de la cele 4 persoane, foloase necuvenite, pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu.

În continuare, polițiștii de la transporturi au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în localitățile Lanurile și Mereni, județul Constanța, respectiv au efectuat controale la bordul a 2 nave, fiind descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 68.000 de țigarete nesupuse accizării, 2.300 de litri de motorină, precum și sumele de 63.450 de lei și 4.480 de euro.

În urma administrării probatoriului în cauză, cei 2 bărbați, de 24, respectiv 44 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța cu propuneri legale.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța (Serviciul pentru Acțiuni Speciale și Serviciul Criminalistic) și al Serviciilor Județene de Poliție Transporturi Ialomița și Călărași. 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3333 secunde