Marinarii români participă la misiuni de ajutorare ale navelor aflate în pericol

79
Marinarii români participă  la misiuni de ajutorare  ale navelor aflate în pericol - fortelenavale-1377100627.jpg

Articole de la același autor

Corveta 264 "Cam. Eustațiu Sebastian" a părăsit, săptămâna trecută, portul militar Mangalia pentru a participa la cea de-a treisprezecea activare a Grupului de Cooperare Maritimă din Marea Neagră, Blackseafor. Începând cu 14 august, corveta românească se află sub comanda comandantului BSF. În portul Sevastopol din Ucraina a avut loc, pe 17 august, ceremonialul de schimbare a comenzii BSF între reprezentanții Turciei și Ucrainei. Pe durata celor șase zile de staționare la cheu, membrii echipajelor au participat la conferințe de presă, vizite la Comandamentul Forțelor Navale ale Ucrainei și oficialitățile locale, ateliere de lucru specifice exercițiilor de antrenament pe mare ce au urmat, competiții sportive, precum și la programe de vizită a navelor de către populația civilă.

Un element inedit pe timpul cât navele au fost deschise populației civile a fost constituit de vizita unui grup de cadeți din Guineea Ecuatorială. Aceștia au fost foarte încântați că se puteau înțelege cu membrii echipajului în limba franceză, putând astfel afla amănunte interesante despre corveta românească și chiar despre România.

Marți, navele Blackseafor au părăsit Portul Sevastopol în vederea executării în comun a exercițiilor planificate pentru cea de-a doua fază a activării urmând ca vineri, 23 august, să efectueze manevra de intrare în portul Novorossyisk din Federația Rusă.

Corveta românească, aflată sub comanda căpitan-comandorului Ciprian Mandachi, va participa în perioada următoare la exerciții de apărare comună, precum și la misiuni de căutare și salvare a oamenilor căzuți peste bord sau de ajutorare a unor nave aflate în pericol. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6608 secunde