Mașinile ar putea fi ridicate de Poliția Rutieră

345
Mașinile ar putea fi ridicate de Poliția Rutieră - masini-1465405312.jpg
Poliția Rutieră ar putea dispune ridicarea vehiculelor staționate neregulamentar, iar ridicarea și depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate ar urma să fie făcută de primării sau de administratorul drumului public, potrivit unui proiect de modificare a Codului Rutier, depus la Senat la finalul lunii mai. Inițiatorul este senatorul independent Mihai Alfred-Laurențiu-Antonio.


"Rațiunea acestei propuneri legislative pornește de la lipsa unor reglementări adecvate, clare și coerente, adaptate condițiilor existente, în ceea ce privește motivația măsurii de ridicare a autovehiculelor. Ridicarea vehiculelor a de-venit o problemă reclamată de numeroși cetățeni, fapt agravat de lipsa locurilor de parcare în număr suficient, în special în cadrul marilor orașe. Practica măsurii de ridicare a acelor autovehicule staționate neregulamentar a ajuns să genereze abuzuri realizate de către cei care pot să dispună această măsură, manifestând în cele mai multe cazuri exces de zel", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.


În acest moment, ridicarea mașinilor par-cate neregulamentar nu mai este posibilă deoarece, în luna mai 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit că această activitate nu trebuie reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale, ci de Guvern sau Parlament. Instanța a analizat această situație la cererea Avocatului Poporului. Astfel, primăriile au rămas fără nicio pârghie de a-i sancționa pe șoferii care parchează pe trotuar, pe trecerile de pietoni, pe linia de tramvai sau blochează traficul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4613 secunde