După Tomis, un alt bulevard se pregătește de "schimbarea la față"

4311
10
Planuri ambițioase pentru rețeaua de drumuri din municipiul Constanța. La inițiativa unor reprezentanți ai societății civile, cu sprijinul Poliției Rutiere Constanța și al administrației locale, se pare că au fost puse pe hârtie soluțiile pentru a fluidiza traficul și de a repara din greșelile făcute, la un moment dat, cu bună știință pentru că ar fi fost cea mai bună soluție la acel moment.

Greșelile se referă la trecerile de pietoni care au fost amplasate la o mică distanță față de sensurile giratorii, iar din acest motiv, rolul "rondoului" este practic anulat, întrucât fluidizarea traficului nu poate avea loc, într-un sens giratoriu blocat de mașini. Totuși, cea mai bună soluție de decongestionare a traficului în orașul Constanța rămâne sensul giratoriu.

"Un sens giratoriu bine proiectat într-o intersecție va funcționa mai bine decât o intersecție semaforizată. La intersecția bulevardului 1 Mai cu strada Theodor Burada, dacă oprești semaforul, nu va mai fi nicio mașină în intersecție. Dacă va avea un sens giratoriu, va funcționa după niște reguli foarte bine stabilite și fără incidente. Costurile unei intersecții semaforizate sunt mai mari și mai avem locuri unde se pretează construirea sensurilor giratorii", a declarat comisar șef Constantin Dancu, șeful Serviciului Rutier Constanța.

După ce pe bulevardul Tomis au apărut schimbări, ce-i drept pe o distanță mică, și pe alte artere principale din municipiu vor urma modificări importante. În final, se dorește o rețea care să lege pistele de biciclete pe toată raza municipiului. Fiind unul dintre bulevardele cu o tramă stradală generoasă, în viziunea șefului Serviciului Rutier Constanța, bulevardul Lăpușneanu ar putea beneficia de schimbări vizuale de efect, dar mai ales de modificări practice.

"Eu aș aborda această problemă luând fiecare bulevard și rezolvându-l de la un cap la altul, pentru cursivitate. Lăpușneanu este unul dintre bulevardele extrem de generoase din punct de vedere al tramei și l-aș face cu scuar pe mijloc, iluminat, gard pietonal, două benzi de circulație, bandă specială pentru biciclete și locuri de parcare. La această oră, pe bulevardul Lăpușneanu nu se poate circula decât pe o singură bandă. Întotdeauna găsești pe cineva staționat pe prima bandă sau pe banda trei că vrea să întoarcă", a adăugat Constantin Dancu. 

Comentează știrea

Constantean
4 iunie 2016
Drumuri....?

E gratis sa visezi! Dancu, esti in una din urmatoarel situatii: 1. Esti beat, si nu-i scuzabil 2. Sub influenta ..prafurilor 3. Si ce-i mai rau, esti prost... p.s. Constanta (nu ca ar fii fost vreodata ..fruncea), a decazut, decade, si va decadea inca multa vreme...tu si eu nu vom apuca vremurile acelea, dar copii si nepotii nostrii da, mare pacat!!!

Tomitan
4 iunie 2016
Care Tomis?

Care Tomis?Peticul acela de strada asfaltata la misto,fara rigole de scurgere se numeste "schimbare la fata"?Ptr restul de bulevard ,de la Capitol spre Tomis Nord,n-au mai ramas bani.Trebuie sa asteptam alegerile din toamna. Au jefuit Constanta timp de 12 ani, au slutit un oras si acum cu cateva zile inainte de alegeri au dat si ei putin asfalt si 2 maini de var pe copaci iar voi ziaristii ii ridicati in slavi cu articole de genul- "După Tomis, un alt bulevard se pregătește de "schimbarea la față"? Ai scris in articol "de a repara din greșelile făcute, la un moment dat, cu bună știință pentru că ar fi fost cea mai bună soluție la acel moment." Cum adica?Stii cum se numeste "greseala facuta cu buna stiinta " pe bani publici?Daca nu, intreaba la DNA

Constantean
4 iunie 2016
Sub nicio forma !!!

Este o ABERAȚIE să fie zonă pietonală pe mijlocul Bd. Lăpușneanu. Nu mi-ar plăcea să respir NOXE din toate directiile. Idee de COȘMAR !!!

mihai
4 iunie 2016
vor urma sa fie ciuruite din nou dupa reconditionare

degeaba...vin baietii `buni` de la radet,raja,engie,etc in urma asfaltarilor si vor ciuruii & carpii de mantuiala din nou drumurile si trotuarele...!!!

@mihai
4 iunie 2016
nu-i uita pe jegurile

de la congaz care-au facut praf tot in calea lor si n-au asfaltat decat strazile si bulevardele principale, in cartier a ramas fiecare sa repare pe banii lui.

Jon
4 iunie 2016
pista de biciclete

sa faca in parcul Tabacarieri, asta daca nu cumva au vreun cartier de locuinte in plan. Pe portiunea de Lapusneanu intre Dacia si Mall unde se reface trotuarul e nevoie de locuri de parcare in spic. De acord si cu reamplasarea trecerilor peste pietoni la o distanta mai mare de giratorii, ocazie cu care nu vor mai fi peste pietoni ci pentru pietoni.

Nn
4 iunie 2016
Semafor

Este gresit sa desfiintezi semafoarele...vezi sensul de la cora... o mare prostie.

Constantean
5 iunie 2016
Loc ideal pentru biciclisti

Locul perfect de relaxare pentru biciclisti este de-a lungul plajei din Constanta, de la Modern până la Mamaia, la baza malului de pământ. Acolo nu au ce. căuta automobile

Radu Olteanu
5 iunie 2016
canalele de drenaj

Toata lumea e suparata,daca nu se face ,de ce nu se face,daca se face ceva ,de ce se face si tot asa.Ideea e foarte buna cu pistele de bicicleta pe bulevard si sper cat mai curand sa fie in toata Constanta.Problema e ca daca treceti si va uitati pe benzile de bicicleta au ramas canalele de scurgere/drenare a apei de ploaie si acestea sunt la un nivel de aproximativ 6-7cm sub nivelul asfaltului.Daca cumva vi cu viteza cat de cat,parerea mea e ca dintr-o dimineata reusita vom avea una de cosmar in spitalul judetean, cu oase rupte si cine mai stie ce.Pacat ca nu se face absolut nimic cu cap,chiar daca sunt bani.Ar trebui toti acesti arhitecti,ingineri si specialisti trimisi doar 3 luni in Olanda sa vada si sa invete ceva de la adevaratii arhitecti ai lumii moderne.

Xyz
5 iunie 2016
Sens Cora

Cred ca 95% dintre constanteni considera ca sensul de la cora e o mare prostie,o foarte foarte foarte MARE prostie,dar se pare ca cei responsabili se numara printre cei aproximativ 5% de constanteni, care probabil merg cu avionul si nu se prind ca e o problema la acel sens..

Răspuns la: Semafor
Adăugat de : Nn, 4 iunie 2016
Este gresit sa desfiintezi semafoarele...vezi sensul de la cora... o mare prostie.
Pagina a fost generata in 0.4724 secunde