Șeful Poliției Rutiere Constanța: "Suntem orașul unde mașinile stau pe trotuar și oamenii merg pe stradă"

11089
11
Șeful Poliției Rutiere Constanța:
Ceva trebuie să se schimbe în municipiul Constanța, ar fi concluzia la care au ajuns până și autoritățile. Idei sunt, costurile nu sunt mari, dar lipsește punerea în practică. Vorbim despre traficul din orașul Constanța, despre trotuarele pline de mașini și de pietonii care merg pe stradă, riscând în orice moment să fie loviți de autoturisme. Deși municipiul dispune de o tramă stradală care ar putea rezolva multe probleme, constănțenii acuză din ce în ce mai mult lipsa unor schimbări.

"Parcăm mașinile pe trotuar și noi mergem pe stradă"

"Parcăm mașinile pe trotuar și noi mergem pe stradă". Vorbele nu-i aparțin vreunui cetățean de rând, ci chiar șefului Poliției Rutiere Constanța, Constantin Dancu. Acesta este conștient de problemele pe care le întâmpină șoferii când ies cu mașina pe străzile municipiului, cât și pietonii în tentativa de a circula pe trotuar, însă crede că este loc pentru o mai bună administrare. Trebuie știut faptul că numărul de autovehicule aproximat în municipiul Constanța depășește cu mult locurile de parcare disponibile. Pe raza orașului se află aproximativ 180.000 de autovehicule, în timp ce în municipiu și stațiunea Mamaia sunt amenajate doar 33.387 de locuri de parcare. "Din păcate, trebuie să spun că suntem orașul în care parcăm mașinile pe trotuar și noi mergem pe stradă. Sper să se rezolve cât de curând și problema locurilor de parcare, să avem niște trotuare unde să poți să circuli liniștit ca pieton și să fii în siguranță. Constanța este un oraș cu o tramă stra-dală generoasă, care nu este foarte bine administrată. Este loc pentru a administra și a face foarte multe amenajări rutiere, acesta este punctul meu de vedere", a declarat pentru "Cuget Liber", cms. șef. Constantin Dancu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța.

Orașul Brașov, dat exemplu pentru Constanța

Pentru a arăta că se poate, șeful Poliției Rutiere Constanța dă exemplu pozitiv orașul Brașov. Pe vremea când era inginer de autovehicule rutiere, în anul 1984, Constantin Dancu nu vedea cum orașul ar putea avea o tramă stradală ca cea din prezent, cu multe sisteme de siguranță, sensuri unice și așa mai departe. "A fost un proiect foarte curajos ce s-a întâmplat la Brașov. Eu sunt convins că și aici se poate face la fel. Sunt de părere că o perioadă trebuie să venim cu foarte multe sisteme de siguranță pe partea carosabilă. Avem foarte puține garduri pietonale, iar traversarea prin loc nepermis este una dintre principalele cauze generatoare de accidente în municipiul Constanța. Ar trebui să separăm sensurile de circulație. Majoritatea bulevardelor din Brașov au pe mijloc gard pietonal, iluminat și închizi varianta de a intra pe contrasens, de a întoarce", a mai adăugat cms. șef. Constantin Dancu.

"În Lazu și Palazu Mare se murea pe capete"

Parapetul despărțitor între sensurile de circulație și gardurile pietonale par a fi soluțiile cele mai utile pentru ca numărul accidentelor mortale să scadă radical. Doar că, aceste soluții trebuie să fie și puse în practică, nu doar abordate pe hârtie sau să rămână la stadiul de propuneri. "Amintiți-vă în Constanța, Lazu și Palazu Mare, unde se murea pe capete, din cauza întoarcerilor. Se poate face o bordură, 30 de centimetri distanță de o altă bordură, iluminat pe mijloc și un gard pietonal și problema este rezolvată. Costurile sunt minore în comparație cu cât costă o zi de spitalizare. Uniunea Europeană a făcut niște calcule cât costă o zi de spitalizare sau viața unui om dintr-un accident de circulație. S-a ajuns la niște sume fantastice. Propuneri sunt", a conchis Constantin Dancu.  

Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
m
24 mai 2016
mm

"Parcăm mașinile pe trotuar și noi mergem pe stradăCeva trebuie să se schimbe în municipiul Constanța" Ati descoperit apa calda.Chiar nu stiam asta!Ce oras avem!Pai sa vina cineva sa rezolve problema.Voi furati linistiti ca doar sunteti platiti sa stati.Burtile alea se intretin greu ce naiba! Nu mai aveti pic de bun simt nenorocitilor.faceti si voi in al doisprezecelea ceas ceva pentru orasul asta nenorocit tot de voi.

costica
24 mai 2016
opinie

Pas cu pas, spre castiguri! Vino acum in echipa noastra si te vom indruma pas cu pas, cu mare atentie si grija, pentru ca tu sa inveti totul si sa castigi bani foarte repede! Avem mare nevoie de colaboratori harnici, seriosi si ambitiosi! Lasa prostiile si incepe sa castigi bani! E real si extrem de serios totul! Cere-ne mai multe detalii si informatii la adresa de email:pacurarucostica1963@gmail com

gheorghe
24 mai 2016
circulatia

cred ca avem nevoie de mai multi politisti la serviciul politie-rutiera si de asemeni mai multe roti blocate mai ales in zona baruri, cluburi, restaurante; sunt patroni de baruri foarte obraznici care cred ca terenul primariei este al lor ;ca patroni lor le trebuie si maturatori gratis.

Murphy
24 mai 2016
La ANAF Tomis 3 domnule Dancu !

Politia rutiera nu se implica la rezolvarea problemei parcarii de la ANAF Tomis 3, unde, directorul face legea si nu permite contribuabililor sa parcheze masinile personale in parcarea special amenajata din fata ANAF. Cand veniti la fata locului domnule comisar sef si sef al rutierei Constanta sa vorbiti cu oamenii si cu maria sa domnul director ANAF ? De ce nu permite accesul masinilor in parcare, e parcarea cetatenilor nu a mariei sale domnul asa zis director.

pieton
24 mai 2016
soferie

la trecere pietoni daca e politist se trece mai usor; pentru multimea de garaje ar trebui sa plateasca amenda salariatii din primarie care nu verifica (ci doar dau aprobari) pe unde sunt amplasate si modul de folosire; se poate parca masina si fara parcare speciala, sa ne mandrim cu vecinii de bloc care strica interfonul.

Sport....
24 mai 2016
electoral

Am uitat sa va spun,domnul comisar joaca in echipa lui Fagadau.De fapt,comisarul i-a ridicat mingia lui Fagadau.Noi ne-am prins ca l-a lasat pe sef ca sa bage un gol in poarta lui Chitac.Dar Fagadau nu a fost atent ca vorbea cu Mazare,capitanul echipei.In plus,avea o groaza de "proiecte" in mana.Baiatul asta(Fagadau) are solutia.Raspunsul il aflati pe Feisbuc. Va construi sute de accente verticale din beton sin sticla.Ce romantic.Mandru ca sunt constantean.

Slugile
24 mai 2016
Fagadau si Dancu

lui Mazare

Pieton 2
24 mai 2016
Cocalarism

In primul rind dreptul de a detine o masina nu este un drept fundamental, ci un lux, un moft, nu mori fara ea. In al 2 lea rind sa dai vina pe infrastructura, cind tu politie nu aplici legea existenta, este o mare ipocrizie. Daca vrei sa te plangi de ceva, plange te de legea care iti da voie sa iti cumperi autoturism fara sa faci dovada ca detii un loc de parcare. Dar cel mai trist lucru este viziunea si intelegerea realitatii total eronata si puerila din partea unui individ aflat in asemenea functie. Este atitudinea tipica de cocalar, care si el la randul lui parcheaza pe trotuar si cumva nu se poate dezice total de practica.

constantean
24 mai 2016
sat fara caini

Traficul cu sens unic rezolva problema parcarilor, a accidentelor, a poluarii fonice.

INTREBARE
24 mai 2016
INTERESANT

SI CAND AI CONSTATAT DUMNEATA ACEST LUCRU ? VAI MAMA VOASTRA.... DE MORTII DE PE STRAZILE CONSTANTEI CINE RASPUNDE ?N DUMNEATA DORMI LINISTIT NOAPTEA ?

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 1.0473 secunde