"Se cred stăpânii șoselelor". De ce sunt tinerii constănțeni un pericol la volan

Articole de la același autor
Principalele cauze care au dus la producerea celor mai multe dintre accidente au fost neacordarea de prioritate, neacordarea de prioritate pietonilor și traversarea neregulamentară. Până la mijlocul lunii mai, în județul Constanța, au avut loc 413 accidente rutiere, în urma cărora au rezultat 12 persoane decedate, 41 de persoane rănite grav și 497 persoane rănite ușor.
"Avem o creștere la numărul total de accidente, grave și ușoare, dar apreciem că până la sfârșitul anului, când vom avea o situație exactă, nu cred că vor fi creșteri substanțiale. Este chiar un fenomen, cu foarte multe accidente pe fondul tamponării, așa cum se anunță inițial prin 112. La fața locului șoferii nu se înțeleg și apoi i se face unui conducător auto rău și apelează 112, acuzând atac de panică, dureri de gât și așa mai departe. Ulterior se constată că nu este nimic grav și șoferii ajung la o înțelegere", a declarat comisarul șef Constantin Dancu, șeful Poliției Rutiere Constanța.
După 15 ani de experiență ca ofițer examinator, Constantin Dancu a observat că cei care produc majoritatea accidentelor sunt șoferii începători, dar care, culmea, și-au luat permisul cu punctajele cele mai mari. Acesta își motivează teoria, oarecum paradoxală, prin faptul că tinerii devin încrezători mult prea devreme în spatele volanului.
"În fiecare dimineață când mergeam la muncă, luam sinteza accidentelor și întotdeauna verificam vechimea la volan a celor implicați. Pentru cei care aveau până într-un an vechime, verificam fișa să văd cum s-au comportat la examen. Din păcate, majoritatea celor implicați în accidente, care aveau vechime până într-un an, erau cei care, la examen, conduceau foarte bine. Există și o explicație. În primul rând erau tineri, erau foarte încrezători în ei, după două săptămâni de condus li se părea că volanul nu mai are niciun secret pentru ei. Este o corelație directă între vârstă și viteză. Totul ține de educație, vârstă și există și factori precum drumuri", a mai adăugat Constantin Dancu.
Comentează știrea
nu exista exmene medicale si psihologice pentru carnet sofer, in 10 ore nu poti invata soferie, carnetul de sofer ar trebui obtinut la 21 ani; politia trebuie sa ia masuri, deci mai multi politisti la serviciul-circulatie; succes politiei !
Asa natangi si inculti cum ii vezi pe strada ca pietoni,se urca la volan si nu devin mai destepti,asta esteadevarul. Ei se cred destepti si au impresia ca o masina completeaza cumva ce le lipseste,mai ales daca este o masina mai buna. Fals,dar ei nu vor sa inteleaga.
Ati vazut cate persoane au picat la examenul psihologic cand s-a dat concurs la politie? Jumatate. Pica vreunul cand isi ia carnet de conducere? Nu. Atunci aici e problema. Pe medici cine ii controleaza? Asa cum trec de medic asa trec si de politist. De scolile de soferi ce sa mai vorbim???
Normal ca au punctaj maxim atata timp cat intrebarile sunt tocmai din "Chestionare auto drpciv 2016, teste auto drpciv online, categoria B,C,E - I-drpciv". Orice natang le invata mecanic fara sa inteleaga ceva. Cunosc 3 cazuri de acest gen.........