Polițiștii și militarii ar putea să folosească arma din dotare fără să mai răspundă penal

49778
4
Polițiștii și militarii ar putea să folosească arma din dotare fără să mai răspundă penal - politistii-1463761129.jpg
Parlamentarii vor să simplifice legea uzului de armă pentru polițiști și militari, astfel încât angajații din sistemul de apărare să nu mai fie cercetați disciplinar sau să răspundă penal, dacă folosesc armamentul din dotare conform legii. Proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii nr.17/1996 privind regimul armelor de foc și al munițiilor prevede reguli general valabile pentru orice polițist sau militar, indiferent de structura din care fac parte. Noile reglementări pun problema evitării uzului de armă în cazul unor suspecți minori, femei gravide sau persoane cu handicap. Dacă s-a făcut uz de armă, militarul sau polițistul este obligat să acorde, cât mai repede posibil, primul ajutor răniților și să anunțe superiorilor evenimentul, notează legestart.ro. Prin excepție, se poate face uz de armă fără somație, dacă lipsește timpul necesar pentru aceasta. În cazul folosirii armelor împotriva mijloacelor de transport, focul se execută asupra pneurilor sau componentelor ce asigură deplasarea, mai precizează legestart.ro. Inițiativa legislativă a fost adoptată de Senat, iar în Camera Deputaților a fost trimisă pentru raport la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. După ce va fi dezbătută în plen, dacă va fi votată, legea va intra în vigoare imediat, astfel că MAI, MApN, SRI, SIE, STS și Ministerul Justiției trebuie să o aplice.

Comentează știrea

constantin nutu
21 mai 2016
uzul de arma

Este excelent!Se vor comite mai putine infractiuni.

Mady
21 mai 2016
Uz arma

Este acelasi rahat...cu ce dracu se schimba?

Ioan
23 mai 2016
Fara raspundere penala???

Numai bine sa poata sa te impuste Garcea ca i se pare lui ca ai o arma ascunsa in pantaloni. Nu mai bine renuntam la toate legile?

Jhon
23 mai 2016
Uz de arma

Pentru cei care nu pricep corect, e acelasi rahat cu cel de acum.. Ca poate la stiri ati mai vazut politistii din bucuresti tragand dupa masinii, intr-un caz un interlop beat, in alt caz, minor fara permis si conduceam bmw seria 5.. Nu o sa traga nimeni de nebun pe strada stati linistiti.. Tot in cazul infractorilor se va face uz de arma.. Poate unii va simtiti infractori si daia nu sunteti de acord..

Pagina a fost generata in 0.6347 secunde