Nu pot face o flotare, dar vor să fie polițiști. Peste jumătate din locurile scoase la concurs de Poliție vor rămâne neocupate

149764
18
Mulți au fost, puțini au rămas. Ideea de a scoate la concurs posturi de agenți de ordine, din sursă externă, nu a avut efectul scontat. Fiecare probă a triat numărul candidaților într-o proporție semnificativă, astfel încât peste jumătate din locuri vor rămâne libere la finalul concursului, în cel mai bun caz. La ultimul examen, cel scris, vor lua parte doar 1.007 candidați, care încearcă să ocupe unul dintre cele 1.900 locuri disponibile.


Dacă înainte de susținerea probelor, 10 constănțeni se luptau pe un loc, acum proporția s-a schimbat considerabil, rămânând doar 141 de candidați care încearcă să ocupe cele 62 de posturi scoase la concurs, la nivelul județului Constanța. 


Note de 0 și 1 la probele fizice


Deși probele fizice, care au constat în flexii abdominale și alergare de rezistență, nu au avut o dificultate mare, puțini au fost cei care au reușit să fie admiși. Din cei 9.118 candidați înscriși la probele fizice, 8.111 au picat testele fizice. Doar 1.007 candidați au mai rămas în cursa pentru posturile de agenți, iar aceștia susțin astăzi ultimul test, cel scris. La probele de flexii abdominale și rezistență, candidații au ieșit în evidență, în sens negativ. Trei tinere din Constanța, de 25, 26 și 27 de ani, au luat nota zero după ce nu au reușit să facă niciun abdomen. "Exemplul" fetelor a fost preluat și de trei tineri, tot din Constanța, care au obținut notele 1, 1.5 și 2, în urma testelor fizice. 


Candidații, testați din Codul Penal 


După trierea masivă de la testele psihologice și fizice, astăzi candidații sunt în fața ultimei bariere înainte de a îmbrăca uniforma de polițiști. Testul, cu trei variante de răspuns din care doar una este corectă, este alcătuit dintr-un număr de 60 de întrebări, din Codul Penal, la concursul de încadrare directă și 45 de întrebări la concursul de reîncadrare. Pentru a promova testul, candidații trebuie să răspundă corect la minimum 40 de întrebări la concursul de încadrare directă, respectiv 30 de întrebări la concursul de reîncadrare, echivalentul notei 7, nota minimă de promovare a testului scris. Eventualele contestații la proba scrisă se depun în termen de 24 de ore de la afișarea rezultatelor finale pe pagina de Internet a Poliției Române, la sediul unităților care au efectuat recrutarea. 


Nota finală reprezintă media notelor obținute la proba performanței fizice și la proba scrisă. Este declarat "admis" la concurs candidatul care a trecut toate probele concursului și a obținut nota finală cea mai mare. Surse din cadrul Poliției Române ne-au confirmat că în toamnă vor fi scoase la concurs posturi pentru agenți de ordine, tot din sursă externă. 


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Anda
14 mai 2016
Permis de conducere

Atata timp cat permisul este obligatoriu nu va asteptati sa aveti prea mare succes... sunt persoane inteligente si mult mai apte dar poate nu au permis... mi se pare o mare prostie ceea ce se scoate in fata ca trebuie sa conduca... eu una nu am vazut prea multe soferite in politie... traim in Romania unde institutiile de stat cer sa ai permis si atunci ce sa te mai astepti la patroni... oare cand va anunta Politia ca ne trebuie sa detinem si masina personala... 😉

Darryan
14 mai 2016
Anda

Probă eliminatorie ar fi trebuit sa fie și la gramatica limbii române. ..

yo
14 mai 2016
mda

Anda tu esti cam proasta sincer . Cum draq sa ajungi politist iar permisul este primul lucru de care ai nevoie ?

bibi
14 mai 2016
admitere politie

Păcat ca unele femei nu gândesc cum sa nu ai nevoie de permis daca vrei sa ajungi politist. Crezi ca atunci când vei iesi pe strada si cei avea interventii îți vor da sofer. Și nu este adevărat ca femeile politist nu prea conduc daca nu stii nu vorbi i.

Costi
14 mai 2016
minciuna sfruntata

Nu va mai luati dupa acesti agitatori ca mananca rahat... Asa ca pentru cunostinta voastra, numai astazi la centrul Slatina au fost 1399 de candidati ... Si faceti socoteala mai erau inca 4 centre... Cam 8000 de concurenti sau batut pentru cele 1853 de posturi, nu cum abereaza aiuritii astia... Eu de acolo vin acum.... Am fost 8 pe loc, asa ca lasati vrajeala ca nu tine.

Eu
15 mai 2016
Dar politistii ar trece testul??

Au picat foarte multi, dar oare din actualii politisti, cati ar mai trece testele fizice ??? Si chiar si cele de penal.. Puneti si burtosii aia sa alerge!! Iarasi o nedreptate sunt baremele in functie de varsta. DE CE?? Cand alearga dupa infractor, il intreaba cati ani are? Daca este mai tanar ca el, nu mai alearga sau ia startul mai devreme????

Carmen
15 mai 2016
Nou si special! Castigati bani din prima luna!

Nou si special! 100-285 de euro lunar! Castigati bani din prima luna! Selectam urgent oameni seriosi si foarte interesati sa colaboreze cu noi in timpul liber sau full-time, la alegere, intr-o activitate foarte usoara, cu castiguri de 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), chiar din prima luna. Pentru mai multe detalii, contactati imediat unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

maria
15 mai 2016
posturi scoase la concurs in politie

sunt multi din cei care au dat examen..au trecut si probele fizice..si testul scris cu note mari si totusi nu au reusit pe postul respectiv..deoarece a fost un singur loc..de ce nu se redistribuie locurile ramase celor care au note de trecere?..va dau un exemplu..nepotul meu a luat 8 la sport(a fost verificat de seful comisiei de sport care a fost ff exigent)a luat probele cu 8..la testul scris a luat 8,20..cea mai mare nota din sala..si totusi a cazut pentru ca pe post va fi numit un alt candidat care a obtinut 7,90 la scis dar 10 la sport..si sunt sate unde nu a luat nici un candidat testul scris...

Cristina
15 mai 2016
Asta cu testul de gramatica o sustin si eu!

Bravo Anda, ai mare dreptate! Politia Romana este plina de agramati!

dada
16 mai 2016
burtosi incompetenti

pe langa aceasta proba la angajare, ar trebui ca macar la 3 sau 5 ani sa se repete probele fizice.

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 1.6348 secunde