Membrii grupării din Piatra Neamț care au amplasat o bombă sub mașina unui interlop au fost reținuți

287
Membrii grupării din Piatra Neamț care au amplasat o bombă sub mașina unui interlop au fost reținuți - grupare-1357981122.jpg

Articole recomandate

Daniel Pădurariu, liderul grupării teroriste care a amplasat o bombă artizanală sub mașina unui interlop din Piatra Neamț, și alte patru persoane care au executat ordinele acestuia au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, urmând ca sâmbătă să fie duși în fața Curții de Apel Bacău cu propunere de arestare preventivă, transmite Agerpres.


Cele mai grave infracțiuni de care sunt acuzați cei cinci suspecți sunt acte de terorism și tentativă de omor calificat. De asemenea, procurorii DIICOT susțin că indivizii urmau să incendieze și două magazine aparținând familiei Mararu.

Daniel Pădurariu (43 de ani), din comuna Alexandru cel Bun, a mai fost cercetat penal în 2006, fiind acuzat că a incendiat un hotel al familiei Mararu. În urma anchetei a fost însă achitat.

Cristian Chilat, cel care în 2010 urma să îl împuște mortal pe Gheorghe Mararu, a fost condamnat în 2006, pentru incendierea unor mașini aparținând familiei Mararu.


Acum, Daniel Pădurariu este acuzat că ar fi pus la cale uciderea lui Bogdan Mararu și a promis 50.000 de euro unor indivizi din Târgu Ocna, județul Bacău, dacă amplasează o bombă artizanală sub mașina victimei.

În noaptea de joi spre vineri aceștia au fost prinși în flagrant de anchetatori după ce au montat pe mașina lui Bogdan Mararu, lângă roata dreaptă spate, aproximativ un kilogram de explozibil de tipul C4. Dispozitivul improvizat ar fi urmat să explodeze în momentul în care autoturismul s-ar fi pus în mișcare.


Citește articolul integral...



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4614 secunde