Microbuzele groazei

6036
Microbuzele groazei - f83869ae77689067777b6006d67b1fc1.jpg

Articole de la același autor

Zece pasageri ai unui microbuz care efectua curse pe traseul Constanța-Năvodari au ajuns la spital, după ce autovehiculul în care se aflau s-a răsturnat în stațiunea Mamaia. Din fericire, starea răniților este bună, toate victimele fiind în afara oricărui pericol.

Accidentele rutiere în care sunt implicate autovehicule de transport persoane au devenit o obișnuință pe șoselele Constanței. După ce patru persoane au murit vineri într-un microbuz, în apropierea localității Poarta Albă, ieri a fost rândul altor zece pasageri să tragă o sperietură enormă. Un microbuz care efectua curse pe ruta Constanța-Năvodari s-a răsturnat la intrare în stațiunea Mamaia, în dreptul hotelului Oxford. Zece persoane au ajuns la spital cu diferite răni, fără ca viața lor să fie pusă însă în pericol.

10 răniți dintr-o lovitură
Potrivit polițiștilor rutieri, ieri dimineață, în jurul orei 6, un microbuz cu numărul de înmatriculare B 39 XPT, care efectua curse regulate între Constanța și Năvodari, condus de Marian Iacob, de 43 de ani, s-a răsturnat la intrarea în stațiunea Mamaia, în apropierea stațiilor de taxare. Mașina venea dinspre Năvodari spre Constanța, fiind plină cu persoane care făceau naveta spre locul de muncă.
Din primele cercetări se pare că șoferul nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind acoperit cu polei, a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat pe partea stângă, ajungând pe contrasens.
În urma accidentului au fost răniți 10 pasageri, fără a le fi pusă însă viața în pericol.
Astfel, Gema Grisaru, de 42 de ani, din Năvodari, a fost internată în spital cu multiple contuzii prin accident rutier, Cristina Necula, de 42 de ani, a suferit un traumatism de bazin acut închis și contuzie torace, Alexandru Fortuna, de 35 ani, din Năvodari, a fost diagnosticat cu traumatism la brațul stâng, în timp ce Mircea Pavel, de 34 de ani, din Ovidiu, a suferit un traumatism toracic acut închis. De asemenea, în accident au mai fost răniți: Petru Corbu, de 48 ani, din Năvodari, - politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-cerebral acut închis, traumatism toraco-abdominal; Adrian Homoranu, de 22 ani, din Năvodari, - politraumatism prin accident rutier; traumatism cranio-facial acut închis; Alexandra Crișu, de 34 de ani, din Năvodari, - traumatism cranio-facial acut închis, politraumatism prin accident rutier; Valeria Peicu, de 51 ani, din Năvodari, - politraumatism prin accident rutier, traumatism cranio-facial, plagă zdrobită brațul drept; Anica Velcea, de 51 ani, din Năvodari, - traumatism toraco-abdominal; Gheorghe Melinte, de 58 ani, din Năvodari, - traumatism cranio-cerebral acut închis, traumatism membru superior drept.
Medicii spun însă că toți pacienții sunt în afara oricărui pericol, mulți dintre ei părăsind spitalul încă de ieri.
În urmă cu o săptămână, un alt microbuz care efectua transport de persoane pe aceeași rută a fost implicat într-un accident rutier în urma căruia o pasageră a fost grav rănită.

Bilanț tragic
Accidentul de ieri vine la doar câteva zile după o altă tragedie rutieră, în care tot un microbuz s-a transformat în cavou pentru patru persoane.
Vineri seară, un tir scăpat de sub control s-a răsturnat în aproprierea localității Poarta Albă, din inerție spulberând pur și simplu un microbuz care venea din sens opus. În urma impactului, patru persoane au murit pe loc, în timp ce alte trei se află în stare critică în spital, medicii fiind rezervați în ceea ce privește șansele lor de supraviețuire.
Un eveniment rutier la fel de grav s-a produs la finele anului trecut, când un microbuz care efectua transportul de persoane pe ruta Constanța-Tulcea s-a ciocnit de un tir în apropierea localității Piatra. Cinci persoane au fost masacrate, bucăți de trup fiind împrăștiate pe sute de metri.

Autobuze în locul microbuzelor
Deoarece accidentele rutiere cu microbuze s-au înmulțit în ultima vreme, consecințele fiind de-a dreptul tragice, autoritățile în cauză propun ca transporturile de persoane interurbane să se realizeze doar cu autobuze deoarece asigură o protecție mai bună pasagerilor.
"Transport de persoane interurban ar trebui să se realizeze doar cu autobuze. Deși costă mult mai mult decât microbuzele, autobuzele au elemente suplimentare de siguranță a pasagerilor. În prezent, majoritatea microbuzelor de transport persoane sunt transformate din mașini de transport marfă și nu au ranforsările necesare pentru a proteja călătorii. Asta e legislația și nu avem ce face. Legea permite asemenea lucruri, iar RAR nu are încotro și trebuie să le omologheze", ne-a declarat Gabriel Iordache, șeful ARR Constanța.
Această măsură este agreată și de Poliția Rutieră Constanța, oamenii legii susținând că autobuzele oferă mult mai multă siguranță și confort pasagerilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2772 secunde