Cel care l-a omorât, în 2006, pe fostul șef al organizației municipale a PNL Constanța, Gabriel Căciuloiu, așteaptă o nouă sentință

1070
Cel care l-a omorât, în 2006, pe fostul șef al organizației municipale a PNL Constanța, Gabriel Căciuloiu, așteaptă o nouă sentință - 81524a9d27c1b374381e2985acb1a2bf.jpg
Magistrații de la Tribunalul Constanța au judecat apelul declarat de Ovidiu Adrian Crețu, cel care că l-a omorât, într-un accident rutier, pe fostul șef al organizației municipale a PNL Constanța, Gabriel Căciuloiu, și pe alte două persoane, împotriva deciziei Judecătoriei prin care a fost condamnat la pedeapsa de șase ani de închisoare. Judecătorii au amânat pronunțarea pentru data de 16 decembrie.
La data de 19 mai 2009, magistrații de la Judecătoria Constanța au hotărât condamnarea lui Crețu la șase ani de închisoare, dar și la plata a aproximativ 820.000 de lei familiilor victimelor, reprezentând daune morale și materiale. Decizia care urmează a fi dată nu va fi definitivă, ea mai putând fi atacată cu recurs, la Curtea de Apel Constanța.
Amintim că evenimentul s-a produs în dimineața zilei de 8 ianuarie 2006, când trei persoane au murit, iar o a patra a fost rănită grav, după ce mașinile în care se aflau s-au izbit frontal pe DN 2A, între localitățile Constanța și Ovidiu. Tragedia a avut loc în jurul orei 3, când un autoturism Citroen, condus de Ion Daniel Ștefăniță, de 31 de ani, care venea dinspre Ovidiu spre Constanța, a intrat pe contrasens și s-a izbit frontal de un autoturism Toyota, la volanul căruia se afla Andreea Căciuloiu, de 39 de ani. În urma impactului au murit pe loc Gabriel Căciuloiu, de 39 de ani, pasager în Toyota, președintele organizației municipale PNL Constanța, Ion Daniel Ștefăniță și Meri Pasata, de 31 de ani, conducătorul autoturismului Citroen, respectiv pasagerul aflat în dreapta lui. Andreea Căciuloiu a fost transportată în stare gravă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, după o intervenție de peste o oră a unui echipaj de descarcerare al pompierilor sosit la fața locului pentru eliberarea victimelor dintre tablele celor două mașini. Ea a fost internată cu fractură de bazin și costală.
La 100 de metri distanță de locul accidentului se mai afla și un autoturism Mercedes răsturnat, însă în mașină nu mai era nimeni la sosirea echipajelor de intervenție.
După efectuarea cercetărilor, polițiștii constănțeni l-au identificat pe șoferul Mercedes-ului care a provocat accidentul în persoana lui Ovidiu Adrian Crețu, de 33 de ani, cu domiciliul în Austria. El se afla în stare de ebrietate, nu avea carnet de conducere și a fugit de la locul accidentului.
Imediat ce a fost prins, Adrian Crețu a recunoscut că este persoana care a produs accidentul, spunând că nu știe ce a lăsat în urmă când a fugit, de frică, de la fața locului. Făptașul a relatat ulterior că a mers cu familia pe câmp vreo jumătate de kilometru, după care a ieșit la șoseaua națională, unde a chemat un taxi. Polițiștii au găsit în Mercedes mai multe sticle cu băutură.
Pe parcursul anchetei, Crețu a mai declarat că a părăsit locul accidentului întrucât nu a știut că s-a întâmplat ceva. El a mai spus că fetiței sale îi curgea sânge de la cap, iar fosta soție nu se simțea bine.
O parte dintre rudele victimelor s-au constituit părți civile în proces, solicitând daune morale de 400.000 lei și materiale de 25.000 lei. În plus, pentru fiica uneia dintre victime s-a cerut plata unei pensii până la împlinirea vârstei de 18 ani.
Acuzațiile care i-au fost aduse lui Crețu, prin rechizitoriul Parchetului, au fost ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat, conducere a unui autoturism în stare de ebrietate și părăsirea locului accidentului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2406 secunde