Pregătiri pentru un nou miting de amploare, de Ziua Armatei

"Militarii profesioniști își dau demisia, nu vor să-și riște pielea pentru salariul minim pe economie"

2510
5

Articole de la același autor

„Ne-am hotărât să ieșim din nou în stradă, înainte de a crăpa de foame, frig, COVID și vaccin sau nucleară! Și nu oricând, ci pe 25 octombrie, când este Ziua Armatei, ziua când sclavii în bocanci sunt amăgiți cu fasole și cârnați, cu ceremonialul de care nu vor mai avea parte la înmormântare, cu mângâieri pe ceafă și gâdilări sub bărbie, să țină coada între picioare, ca robi ai fuduliei prostului” – acesta este mesajul transmis de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate către populație, pentru a fi alături de foștii militari în demersul lor.

Supărările din rândul militarilor, atât cei din activitate, cât și cei ieșiți la pensie, se adâncesc. Oamenii acuză că se confruntă cu tot mai multe lipsuri, atât pe plan personal, cât și profesional, că în ultimele luni le-au fost făcute numeroase promisiuni, atât în ceea ce privește salarizarea, cât și pensiile militare, dar fără a se concretiza nimic. „Pe 4 mai, zece sindicate, uniuni şi federații sindicale au fost invitate de premier, din stradă, la negocieri. Ca să parafrazăm un clasic în viață, ne-a «ascultat și a luat la cunoștință». Și despre întârzierea aplicării Legii salarizării (153/2017), și despre aplicarea legilor pensiilor, civile și militare (127/2019 și 223/2015) așa cum au fost promulgate, nu desființate prin OUG-uri etc. Timpul a trecut, circul politic a continuat”, spune col. (r) Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate.

Lista reproșurilor este lungă și tot crește...

Iar numărul nemulțumirilor a tot crescut. „Reproșăm guvernului de circari politici și impostori că, în plină propagandă belicoasă, continuă distrugerea capacității de apărare a țării, lovind toate domeniile strategice prin refuzul de aplicare a Legii salarizării, militarii, jandarmii și polițiștii continuând să fie plătiți la coeficienții din 2009. Motiv pentru care deficitul de personal a crescut la Poliție de la 20% la 40%, iar la Ministerul Apărării Naționale 27% dintre noii «militari profesioniști» au plecat prin demisie, nevrând să își riște pielea pe salariul minim pe economie. În plus, toți cei care au putut trece în rezervă au făcut-o, speriați de noua distrugere prin «consolidare» a Legii pensiilor militare de stat, potrivit «ideilor ciuce». În locul lor au fost angajate, de pe stradă, persoane fără pregătire, care, în caz de Doamne ferește, vor lua decizii și vor da ordine de luptă; angajarea în Jandarmerie, a cărei distrugere prin «civilizare» a fost amânată pe moment, a tot felul de interlopi și figuri de ascendență neanderthaliană, semn că se pregătesc să tragă în protestatari; adâncirea discriminării dintre militarii care execută misiuni de luptă, sub stindard NATO, pe teritoriul României și în Marea Neagră, adică sub nasul lui Putin, şi cei care servesc «verișorii» în «misiuni de menținere a păcii», peste mări și țări, unde suntem primiți cu ură; discriminarea și la salarii, și la pensii a civililor din structurile militare, care au aproape aceleași obligații și restricții ca și cadrele; distrugerea definitivă a industriei de apărare, redusă de la 246.000 specialiști în 1990 la sub 5.000 în prezent, prin scoaterea la vânzare a activelor acesteia; dotarea și înarmarea resturilor structurilor operative ale armatei, la preț de trufanda, cu arsenalul american ori britanic de muzeu”, a mai subliniat colonelul.

„Banii opriți pentru asigurări sociale îi facem cadou fondului pentru civili”

Una dintre cele mai disputate supărări vizează Legea pensiilor militare de stat, pe care foștii militari o așteaptă de luni bune. „Refuzul sistematic (girat de M.Ap.N.) de aplicare a Legii pensiilor militare de stat 223/2015, în forma promulgată, rezerviștii fiind decuplați, prin OUG-uri, de la orice mărire a «pensiei», în condițiile inflației galopante și supuși nemeritat, prin manipulare intern-externă, oprobriului public, pe motiv de lipsă de contributivitate. Manipularea a fost atât de eficace încât avem și noi rezerviști care își cer propria execuție, printr-o trecere «pe contributivitate», uitând că am contribuit și contribuim, și noi, în activitate, din brut: cu 25% pentru asigurări sociale (bani făcuți cadou fondului de pensii și pomeni sociale al civililor, fiindcă noi ne luăm soldele de rezervist din cei 2,5% destinați Apărării), cu 10%, ilegal, pentru CASS (în condițiile în care avem gratuitate prin legile-statut), cu 10% impozit, iar din net cu 5% pentru pensia privată (suplimentară)”, a mai adăugat reprezentantul SCMD.

Drept pentru care, pentru motivele expuse mai sus, cât și pentru altele, pensionarii militari alături de sindicate, uniuni și federațiile sindicale vor fi din nou în stradă pe 25 octombrie, de Ziua Armatei. 



Comentează știrea

Plagiatorul Roman
20 septembrie 2022
Arma Taranului

Cu imitatia ruseasca prost copiata sa aperi tara ? Originalul are maretia lui, dar cu cretinii ... La fel si cu Decebal, arma era buna dar capul ...

Mihai
20 septembrie 2022
La placinte inainte

Ani de zile am ne-am antrenat, am mancat la popota , am luat salariu, "norocosii" au luat diurne in "deplasari" si daca n-am iesif la pensie la 50 de ani sau mai devreme ne dam demisia , tocmai cand e vremea sa dovedim de ce am fost platiti ani de zile .Fara sa producem nimic.

braniste george
20 septembrie 2022
pension

am frecat motanul 25 de ani :popota ,haine,co,slugi soldati la discretie ,cate o spaga ptr promovare dat si luat ,plimbat de 3 ori in afganistan ,la 48 de ani pensionat cu 80 de milioane ce sunt prost sa ma duc la razbel?

Dica
20 septembrie 2022
armata

Da sa isi dea demisia dupa 5 ani sau sa returneze bani inapoi . Sa li se dea acel minim pe economie si lor pentru perioada in care au fost angajati. Sa returneze inapoi bani de haine , chirii , cursuri si cate si mai cate. Iar apoi in caz de razboi sa fie ei in linia intai . Sa inteleaga ca armata nu e o joaca.

union
8 octombrie 2022
amorul artei

Multi au facut armata obligatorie cu lopata n mana la marile sau micile santiere si mai toti prindeau campaniile agricole .Lucrarile se faceau in conditii infioratoare..La multi se prelungea armata pina terminau de strans recoltele.Pentru aceste clipe de neuitat rasplata este de 0,25 de puncte de pensie.Se ocupa domnul istoric si de acestia ?In fond, cel care supraveghea aceste campanii incaseaza 5 sau 10 puncte si cel care executa munca 0,25 .Pensiile de la noi au la baza principil solidaritatii , dar nu se prea vede in cazul de fata

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3522 secunde