MILITARUL care conduce parada de 1 Decembrie de la Constanța: comandorul Nicu Chirea

537
MILITARUL care conduce parada de 1 Decembrie de la Constanța: comandorul Nicu Chirea - xmilitarparada-1669890023.jpg

Articole recomandate

Conducătorul paradei dedicate Zilei Naționale a României organizate la Constanța, anul acesta, este locțiitorul comandantului Flotei, comandorul Nicu Chirea.

Ofițerul de marină, care va prezenta onorul dintr-un transportor blindat terestru, s-a dedicat uniformei Forțelor Navale Române încă de la vârsta de 14 ani, când, pornind din comuna Văcăreni, județul Tulcea, a ajuns la Constanța, unde a urmat cursurile Liceului Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza”.

În anul 1995, a absolvit Facultatea de Marină Militară din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, ca șef de promoție.

A îmbrățișat cariera de ofițer de marină la fluviu, unde a deținut mai multe funcții în structurile de comandă ale unităților din compunerea Flotilei Fluviale. În anul 2007, a urmat cursul de operații maritime întrunite la Colegiul Militar Naval, din New Port, Statul Rhode Island, SUA.

Timp de șase ani, între 2014 și 2020, a părăsit Brăila, pentru misiuni care i-au fost încredințate ca parte a echipajului-cheie al Statului Major al Forțelor Navale din București. În anul 2020, revine la Constanța unde, în calitate de comandant, preia drapelul de luptă al Școlii Militare de Maiștri Militari a Forțelor Navale, instituție aflată în proces de reconfigurare și modernizare.

Comandorul Nicu Chirea este recunoscut în Forțele Navale Române ca un specialist al operațiilor militare și un fin analist al concepțiilor doctrinare privind apărarea maritimă și fluvială, precum și în domeniul modernizării învățământului militar de marină.

În semn de apreciere a profesionalismului său, comandorul Nicu Chirea a fost distins cu Emblema de Onoare a Statului Major General, Emblema de Onoare a Forțelor Navale, Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene și Emblema de Onoare a Armatei României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2718 secunde