Ministrul Justiției despre grațiere și amnistie: "Vor fi eliminate prevederile neclare"

278
1
Ministrul Justiției despre grațiere  și amnistie:
Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat, ieri, că vor fi eliminate acele prevederi care erau inițial "neclare" și "în neconcordanță" din proiectele de ordonanță de urgență privind grațierea unor pedepse și pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, informează Agerpres.

"Vom ține cont de observațiile care s-au făcut astăzi, și acele prevederi care inițial erau neclare sau în neconcordanță, cu siguranță, vor fi eliminate. Nu vreau să vă spun ce vom elimina sau dacă vom elimina și cum vor arăta. Repet, în urma consultărilor, am niște observații care vreau să fie cuprinse în textul celor două acte normative", a afirmat ministrul la finalul dezbaterii publice de la MJ.

El a precizat că, până nu va finaliza textul acestor acte normative, nu poate să spună ce recomandare va propune.

"În primul rând, voi avea o discuție cu premierul Sorin Grindeanu și soluția pe care ne-o vom asuma, cu siguranță vă vom anunța", a adăugat Iordache.

De asemenea, ministrul Justiției a susținut, la dezbaterea publică organizată ieri, că niciun om politic nu va beneficia de proiectul de OUG privind grațierea. "Am citit în ordonanță, în articolul 1 (din proiectul de OUG privind grațierea - n.r.), că vor fi vizate, indiferent de tipul de executare, faptele cu suspendare și amenzile. În nota de fundamentare scrie foarte clar că se referă doar la situația din închisori. Și atunci întrebarea mea este: ce legătură au cei care au luat cu suspendare sau amenzi, ce legătură au cu cei din închisoare, de ce beneficiază de această ordonanță? Atunci de ce ei sunt aduși în discuție?", a întrebat unul dintre participanții la dezbaterea referitoare la proiectele de OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Pe de altă parte, președintele Klaus Iohannis cere Guvernului "să abandoneze" demersurile privind grațierea și modificarea Codurilor penale, subliniind că "vocea oamenilor nu poate fi ignorată".

Pagina a fost generata in 0.1829 secunde