Minivacanţa de Sfânta Maria / Se anunţă trafic de foc la frontiere! Numărul poliţiştilor, suplimentat

261
Minivacanţa de Sfânta Maria / Se anunţă trafic de foc la frontiere! Numărul poliţiştilor, suplimentat - xminivacantadesfmariafrontiera-1660211353.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a anunţat, joi, că a fost suplimentat numărul agenţilor care îşi vor desfăşura activitatea la controlul documentelor în perioada minivacanţei de Sfânta Maria.


"În această perioadă, la nivel naţional, aproximativ 4.000 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control a frontierei de stat. Va fi folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei, iar în limita configuraţiei acestora în fiecare punct de trecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, după caz", se arată într-un comunicat al IGPF, transmis presei.


Conform Poliţiei de Frontieră, se aşteaptă o creştere semnificativă a valorilor de trafic la intrarea şi ieşirea din ţară, având în vedere experienţa din urmă cu două săptămâni, când prin punctele de graniţă au trecut aproximativ un milion de persoane.


Deoarece formalităţile specifice la frontierele interne ale Uniunii Europene se efectuează în comun cu poliţiştii de frontieră ungari, respectiv bulgari, au fost contactate autorităţile statelor vecine în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare a traficului, astfel încât controlul să se desfăşoare cu operativitate, dar şi cu respectarea metodologiei de lucru.


În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria şi Bulgaria, iar cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, respectiv în Giurgiu şi Vama Veche, IGPF recomandă călătorilor utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest şi sud.


În PTF Bechet traficul este suspendat temporar, ca urmare a sistării tranzitului cu bacul peste fluviul Dunărea.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3837 secunde