Condamnat de prima instanță

Mircea Băsescu, 4 ani de închisoare cu executare

221
1
Mircea Băsescu, 4 ani de închisoare cu executare - basescu-1452275560.jpg

Articole de la același autor

Zi grea, vineri, pentru familia Băsescu. Fratele fostului președinte Traian Băsescu, Mircea Băsescu, a primit o veste cât se poate de cumplită din partea magistraților constănțeni. Judecătorii Tribunalului Constanța l-au con-damnat la patru ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență. El este acuzat că a primit sute de mii de euro de la familia lui Bercea Mondial pentru a-l scăpa de închisoare. Intermediarul mitei ar fi fost Marian Căpățână, acesta fiind acuzat de complicitate la trafic de influență. Completul de judecată a decis să îl condamne pe acesta la trei ani de închisoare cu executare. 


Mircea Băsescu a rămas fără cuvinte când a aflat sentința. Atât el, cât și avocatul său se așteptau la o achitare, în niciun caz la închi-soare cu executare. "Voi face apel, este normal. Mă consider nevinovat. Mă așteptam să fiu achitat", a declarat Mircea Băsescu. 


La aflarea sentinței, și fostul președinte Traian Băsescu a reacționat. 


"Este o condamnare grea, în condițiile în care fratele meu susține că nu a luat niciodată bani și așa au și fost declarațiile în fază inițială, pe urmă s-au modificat. Trebuie să respecte decizia tribunalului și să exercite căile de atac legale, apel la această decizie către Curtea de Apel", a declarat Traian Băsescu. 


Decizia luată de magistrații Tribunalului Con-stanța nu este definitivă. 


Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, s-a declarat nemulțumită de sentință, ea fiind condamnată pentru că a încercat să își ia banii înapoi, la patru ani și cinci luni. 


Dosarul a fost deschis după ce familia lui Bercea a difuzat la Antena 3 mai multe imagini în care apărea Mircea Băsescu, acesta recu-noscând că a luat o parte din bani.


Comentează știrea

Baspunar
10 ianuarie 2016
Să mai și râdem...

Doamna Maria Băsescu merge la psiholog. Acesta îi spune: - Saptamâna viitoare vom lucra cu inconștientul. Ea-i raspunde: - Nu cred că soțul meu vrea sa vină...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5444 secunde