Motociclistul în care a intrat cu mașina Monica Macovei spune că mai are nevoie de trei operații

236
Motociclistul în care a intrat cu mașina Monica Macovei spune că mai are nevoie de trei operații - 176823-1719151314.jpg

Articole de la același autor

Motociclistul rănit grav în accidentul provocat de Monica Macovei așteaptă decizia judecătorilor atât pentru acuzația de vătămare corporală din culpă adusă fostului ministru al Justiției, cât și pentru daunele cerute pentru traumatisme suferite în octombrie 2022.


Potrivit gândul.ro Constantin Ilie solicită daune materiale de 14.379 de lei și daune morale de 500.000 de euro. Inițial, i-a fost propusă ca despăgubire suma de 10.000 de euro, dar a refuzat-o. Lui Constantin Ilie i s-a eliberat un certificat în grad de handicap grav pentru vătămările produse în accidentul din 8 octombrie 2022.


Judecătoria Mangalia a amânat până în septembrie judecarea dosarului în care motociclistul rănit de Monica Macovei în accidentul din apropierea stațiunii 2 Mai îi cere daune morale de jumătate de milion de euro.


Monica Macovei are deja o condamnare de șase luni de închisoare cu suspendare, dar judecata în dosarul în care este acuzată pentru producerea accidentului din octombrie 2022, când a intrat cu mașina într-un motociclist și l-a rănit grav, continuă la Curtea de Apel Constanța, care va decide definitiv ce pedeapsă va primi fostul ministru al Justiției.


În același dosar au fost cuprinse, inițial, și daunele cerute de motociclistul Ilie Constantin, care a rămas cu handicap după accident. Magistratul de la Judecătoria Mangalia care a judecat dosarul Monicăi Macovei a decis însă, la termenul din februarie, cu două luni înainte de pronunțarea sentinței, ca cererile privind daunele cerute de motociclist și de spitalele unde acesta a fost îngrijit după accident să fie judecate într-un dosar separat.


Astfel, din 13 februarie, a început judecata în dosarul privind daunele civile cerute după accident. Judecătorul a dispus atunci ca Serviciul Judeţean de Medicină Legală Constanţa să completeze raportul medico-legal făcut în octombrie 2022, după accident, în care să arate leziunile traumatice suferite, să stabilească numărul de zile de îngrijiri medicale, infirmitatea rezultată în urma leziunilor traumatice şi dacă s-a creat un prejudiciu estetic grav şi permanent.


Raportul medico-legal era așteptat la termenul din 12 martie, însă acesta nu a fost finalizat de Serviciul de Medicină Legală, astfel că magistratul de la Judecătoria Mangalia a amânat de patru ori judecata. La ultimul termen, din 11 iunie, instanța a stabilit ca judecata să continue în 17 septembrie 2024.


Ilie Constantin a mărturisit, în exclusivitate pentru gândul.ro, că acum este mai bine, deși încă are nevoie de baston când merge, dar esențial este faptul că nu a murit în urma accidentului.


“Sunt bine, așa am spus tot timpul. Eu sunt o fire mai optimistă… Sunt bine pentru că nu am murit și pot să merg, să mă deplasez. În baston, dar nu contează… E rău că nu mai sunt cel dinainte.
Această nouă expertiză medico-legală a fost cerută de avocata care mă reprezintă. Am fost evaluat la 110 zile de îngrijiri medicale. Aceasta a fost o evaluare, dar certificatul medical propriu-zis abia acum se întocmește și, pentru asta, au fost necesare toate actele medicale, de la accident până în present,” a spus Ilie Constantin.


Ilie Constantin urmează să fie supus unor noi intervenții chirurgicale, după ce, în urma celei de-a doua operații la cot, i-au fost extrase alte materiale metalice. Abia după ce toate materialele matalice din corpul său vor fi extrase, se va putea efectua o investigație RMN (rezonanță magnetică nucleară).


În 8 octombrie 2022, Monica Macovei se întorcea din localitatea Limanu și, după ce a trecut podul de la Mangalia, aflată la volanul mașinii sale, a pierdut controlul direcției de mers, apoi a intrat pe contrasens și a lovit în plin un motociclist care circula regulamentar.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4727 secunde