Tudor Giurgiu recompensat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler

283
Tudor Giurgiu recompensat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler - 44880657410142182433957724062159-1719152665.jpg

Articole de la același autor

A 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), cel mai important festival de film autohton, s-a încheiat sâmbătă seara la Teatrul Național din Cluj-Napoca.


Cu această ocazie, directorul festivalului transilvănean, Tudor Giurgiu, a fost recompensat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler.


“Am avut bucuria de a participa la Gala de închidere a celei de a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film din Transilvania și să-i înmânez lui Tudor Giurgiu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, Categoria D - „Arta Spectacolului”, acordat de Președintele României, Klaus Iohannis, la propunerea Ministerului Culturii.


Și anul acesta, Ministerul Culturii a fost partener pentru Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), un eveniment care celebrează puterea transformatoare a filmului și reprezintă un reper cultural atât pentru România, cât și pentru Europa.


De mai bine de două decenii, fiecare ediție a TIFF a demonstrat un angajament ferm de a evidenția teme puternice prin limbajul universal al cinematografiei, stimulând înțelegerea și aprecierea reciprocă.


Însă, fiecare festival are oameni excepționali care ii dau viața, prin viziune și perseverență. În calitate de fondator al TIFF, conducerea vizionară a lui Tudor Giurgiu a jucat un rol esențial în transformarea festivalului pe scena internațională și a creat o comunitate vibrantă și dinamică în România.


Decorația a fost acordată de Președintele României lui Tudor Giurgiu în semn de apreciere pentru contribuția la promovarea valorilor culturii noastre naționale, ca moștenire comună a umanității și element fundamental al dialogului intercultural, factor de pace și socializare.


Activitatea sa de regizor și producător nu numai că ne-a îmbogățit moștenirea culturală, ci a adus povești și voci românești publicului internațional, favorizând o înțelegere mai profundă a peisajului artistic al națiunii noastre.


Angajamentul neclintit al lui Tudor față de excelența artistică a făcut, de asemenea, din TIFF o piatră de temelie a identității noastre culturale, iar influența sa va continua, fără îndoială, să inspire generațiile viitoare de artiști.


Felicitări, Tudor Giurgiu, pentru această onoare binemeritată!


Aș dori să transmit sincere felicitări organizatorilor TIFF, echipei și nenumăraților voluntari a căror pasiune și dăruire fac acest festival posibil an de an.


Eforturile lor din culise, adesea neobservate, sunt cele care aduc o bucurie imensă publicului și au adus festivalului recunoașterea internațională binemeritată”, a transmis ministrul Culturii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.39 secunde