Timp de două luni

Nava "Ștefan cel Mare", paznic la frontierele Greciei

939
Nava
Vineri, nava "Ștefan cel Mare" a Poliției de Frontieră, cu 25 de membri la bord, s-a întors din misiunea Frontex, care s-a desfășurat în Marea Mediterană timp de două luni de zile, în perioada 24 martie - 3 iunie 2011.
Nava a executat misiuni individuale de patrulare, cercetare, căutare și salvare, alături de forțele de poliție ale celorlalte state membre UE participante la misiune, la frontiera maritimă sudică a Greciei.
Au fost executate 16 misiuni de patrulare cu un total de 42 zile de patrulare a 24 de ore.
De asemenea, au fost monitorizare peste 1.000 de nave comerci-ale care au tranzitat zona de patrulare, aceasta fiind o zonă de tranzit  între Canalul Suez și Marea Mediterană. S-au verificat activitățile desfășurate de către șase pescadoare ce au desfășurat activități de pescuit comercial în zona aflată în responsabilitate.
Obiectivul principal al Operațiunii Comune "POSEIDON 2011" a fost combaterea migrației ilegale dinspre nordul Africii la frontierele maritime sudice ale UE / Greciei.
Reprezentanții Poliției de Frontieră spun că activitatea este o continuare a operațiunilor organizate de Agenția FRONTEX pentru combaterea migrației ilegale, în cadrul cărora Poliția de Frontieră Română a avut o contribuție semnificativă, atât din punct de vedere al mijloacelor tehnice, cât și din punct de vedere al numărului, al profilurilor și al profesionalismului experților detașați, aprecierile venind atât din partea autorităților elene, cât și din partea Agenției FRONTEX. De precizat că operațiunea a fost finanțată în totalitate de către Agenția FRONTEX.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Aprilie 2011
Stire din Eveniment : Înarmați până în dinți
Pagina a fost generata in 0.4204 secunde