Noi detalii în cazul fetelor de 15 ani care s-au sinucis

904
Noi detalii în cazul fetelor de 15 ani care s-au sinucis - turnfabricalupeni10122023-1702219758.jpg

Articole de la același autor

Poliţia continuă cercetările în cazul celor două adolescente de 15 ani, din oraşul Uricani, care au murit după ce s-au aruncat, sâmbătă, în gol, de pe un turn de apă înalt de circa 20 de metri, ce aparţine unei foste fabrici din municipiul Lupeni, a declarat, duminică purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu. Anchetatorii încearcă să afle care a fost motivul exact și dacă fetele au consumat sau nu substanțe interzise înainte să recurgă la acest gest.


„Cele două fete de 15 ani erau eleve în clasa a 9-a, una dintre ele învăța la Liceul Tehnologic din Uricani, iar cea de-a doua învăța la Liceul Tehnologic din Vulcani. Fetele au fost colege până în clasa a 8-a, însă în urma examenului național acestea au intrat la licee diferite, dar au rămas prietene”, transmite Digi24.


Potrivit ISJ Hunedoara, în urma discuțiilor pe care le-a purtat cu directorii celor două unități de învățământ la care fetele erau eleve, s-a aflat că elevele erau conștiincioase, că nu au lipsit de la ore și că nu s-au plâns niciodată colegilor sau profesorilor că ar avea probleme acasă. Organele de cercetare trebuie să afle ce s-a întâmplat, care a fost motivul pentru care cele două fete s-au luat de mână, seara trecută, și s-au aruncat în gol de pe o clădire înaltă de peste 20 de metri. În urma necropsiei se va știi dacă cele două fete au consumat substanțe interzise înainte să se arunce în gol.


Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Hunedoara, în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală iar ancheta continuă pentru a stabili circumstanţele şi cauzele care le-au determinat pe cele două minore să recurgă la acest gest.


Una dintre fete a sunat-o, sâmbătă după-amiază, pe mama sa pentru a-i spune că intenţionează să recurgă la un gest sinucigaş, femeia anunţând imediat Poliţia pe numărul de urgenţă 112. În urma apelului, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie, atât din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni, cât şi echipaje medicale. Din nefericire, nu s-a mai putut face nimic pentru ele, constatându-se decesul.


„În acest caz, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Lupeni continuă cercetările. A fost întocmit un dosar de cercetare penală. Continuăm cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor şi a cauzelor care le au determinat pe cele două minore să recurgă la acest gest”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Ancheta se desfăşoară sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroşani.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.4025 secunde