SCENE TERIBILE / Psiholog criminalist: "Mama care a sărit cu copiii pe geam este la început de schizofrenie!"

539
2
SCENE TERIBILE / Psiholog criminalist:

Articole recomandate

Femeia care a sărit cu copiii săi pe geamul unui motel din Botoșani este la începutul instalării unei forme de schizofrenie.

Este concluzia psihologului criminalist Tudorel Butoi, pe baza informațiilor disponibile până în acest moment despre acest caz, scrie antena3.ro

Se știe că tânăra mamă s-a aruncat de la etajul doi împreună cu cei doi fii ai săi, de doi, respectiv trei ani. Femeia a reușit să se agațe de pervazul ferestrei, însă cei doi copii au ajuns pe caldarâm. Copilul de doi ani a murit pe loc, iar cel de trei ani a ajuns în stare gravă la spital.

Tânăra, care amenința în continuare că se aruncă în gol, a fost imobilizată și salvată de un ofițer de pompieri, după ce un negociator al poliției a vorbit cu ea timp de două ore.

S-a aflat ulterior că, înainte de a comite gestul fatal, femeia i-a trimis soțului său un mesaj în care făcea mai multe reproșuri, inclusiv de natură financiară.

”Mulțumesc că m-ai făcut să fac ceea ce nu voiam. Sper să fii fericit acum că ai scapăt de noi și nu mai trebuie să ne trimiți bani, că am înțeles că asta era marea ta problemă"


sursa foto: antena3.ro


Comentează știrea

schizofrenie
22 august 2023
Cumul de factori

Aici e subiect amplu, e practic si expresia unui sistem cu multe carente. "Banul" si "nemultumirile de zi cu zi" ca factori declansatori principali pe fondul unei anumite structuri psihice ["temporar cedezi mintal si dupa aia ..."]. Pe armata exemplul clasic cu glontul [soldatul, instruirea si controlul psihologic] cu extensie pe cei care in mod uzual au acces pe arme [boala in diferite stadii, limitele medicinei]. Toate apar si pe o labilitate mintala, de multe ori greu de sesizat la timp de altii [familie, colegi].

Cumul de factori
22 august 2023
Experienta personala

Tangential cu factorii declansatori si strucrura psihica proprie : Acum vre-o 10-15 ani gasisem un loc bun de munca pe Capitala. Vrei bani multi e si incarcatura de responsabilitati [stai peste program sa termini, te concentrezi doar pe ceva ...]. "Te concentrezi" de aici a plecat hiba si uiti aspecte de baza [adica sa nu omiti masa de pranz, se nu exagerezi cu cafeaua, etc]. Am ajuns la cumparaturi seara spre tarziu si nici nu am observat ca o parte din identificare [CI, carduri] si marunt de hartie prin buzunare erau pe jos. Mi-a zis de la casa [eram spre iesire] ... Rezultatul, a doua zi am plecat acasa ! [nu se mai merita daca ajungi ca lucruri de baza sa le omiti din vedere]. La fel si pe articol, ca in pp. sa intelegem "nu e ban" si de aici cumulat pe "ani poate" ... "Nu e ban" si nu se mai aplica "am plecat si gata", pai mediul de interactiune direct [familia, cunostintele, etc]

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9151 secunde