Noi percheziții la spitalul Marie Curie, în cazul medicului Burnei

119
Noi percheziții la spitalul Marie Curie, în cazul medicului Burnei - anbnjnc9ntkwjmhhc2g9odfhodljzgi5-1481702117.jpg

Articole recomandate

Noi percheziții la Spitalul Marie Curie. Procurorii ridică documente în dosarul medicului Gheorghe Burnei. La ultima acțiune de acest fel, anchetatorii au găsit oase de copii ținute în pungi, în congelatorul unui frigider de la spital. Surse apropiate anchetei, citate de realitatea.net, susțin că medicul Burnei, aflat în arest la domiciliu, va fi adus la spital pentru percheziții. 


Procurorii de la Parchetul Capitalei au făcut, sâmbătă dimineața, percheziții la imobilele medicului Gheorghe Burnei și la spitalul Marie Curie, fiind vizate fapte de corupție.

Procurorii de la Parchetul Capitalei anunță că dosarul lui Gheorghe Burnei vizează comiterea a 17 fapte de corupție, în perioada octombrie - noiembrie 2016, primul denunț fiind făcut a data de 28 septembrie.

În referatul prin care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au cerut arestarea medicului Gheorghe Burnei se arată că în biroul lui Burnei de la spitalul Marie Curie au fost găsite, sâmbătă, și ridicate sumele de 13.343 de lei, 5015 de euro și 750 de dolari, bani ce ar fi fost primiți de la părinții copiilor operați, drept mită. Anchetatorii susțin că la dosar există numeroase declarații de martori, înregistrări ambientale dar și înscrisuri care ar proba infracțiunile în cazul medicului. Aceștia descriu "modul de operare" și vorbesc despre experimente făcute pe copii, despre copii care erau întorși de la operații pentru a crea presiune iar astfel părinții să plătească.

"Pentru a-i determina pe părinții pacienților să-i dea sume de bani sau alte foloase pentru efectuarea intervențiilor chirurgicale Burnei Gheorghe îi internează pe copii pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau îi internează în mod repetat, fără a le efectua nici o intervenție chirurgicală. Se prezintă părinților, direct sau prin alte cadre medicale, ca fiind o persoană foarte ocupată, creând astfel impresia unui privilegiu pentru pacienți că beneficiază de serviciile sale medicale. Alte justificări pentru amânarea intervențiilor chirurgicale sunt legate de dificultatea obținerii protezelor medicale. Tot acest comportament este apt să inducă părinților ideea că pentru aceste trebuie îi ofere inculpatului sume de bani. Pentru a-i convinge să urmeze calea aleasă de el, inculpatul le prezintă părinților o altă situație decât cea reală cu privire la sănătatea copiilor lor, situație care impune folosirea unor proteze sau dispozitive medicale", se arată în referat.

Proteze plătite de părinții copiilor la o firma apropiată lui Burnei, deși puteau fi obținute gratuit de spital

Procurorii susțin că medicul Gheorghe Burnei îi convingea pe părinți de dificultatea obținerii protezelor și le impunea să le cumpere, pe cheltuiala lor, de la o firma apropiată lui, "amenințându-i că nu le va opera copilul dacă nu se conformează". Asta în condițiile în care acele dispozitive ar fi putut fi obținute gratuit de spital. Astfel, susține Parchetul, Gheorghe Burnei ar fi obținut beneficii de la patronul respectivei firme, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0876 secunde