Nu mai au limită! I-au spus unui copil că mama lui a suferit un accident pentru a-i lua banii din casă

292
Nu mai au limită!  I-au spus unui copil că mama lui a suferit un accident  pentru a-i lua banii din casă - metoda-1453311354.jpg

Articole de la același autor

Indivizii care acționează prin metoda "Accidentul" dau dovadă că sunt oameni fără suflet. Nu au pic de sentimente și nu se gândesc preț de o clipă că persoana de la celălalt capăt al firului ar putea suferi un atac de panică sau mai rău, un infarct. Țintele lor sunt vârstnicii, dar, se pare că nu dau înapoi atunci când la celălalt capăt al firului se află un copil.

Ultimul caz de acest gen s-a petrecut, marți seară, la Constanța.

O fetiță de opt ani a fost la un pas să fie înșelată de escroci.

În tip ce se afla acasă, în jurul orei 19.00, pe telefonul fix a sunat un individ care i-a spus că mama ei a făcut un accident și este grav rănită. Pentru a putea fi operată este nevoie urgent de bani, iar indi-vizii au pus-o pe cea mică să cotrobăie prin casă în căutarea valorilor.

Copila a găsit doar suma de 600 euro, iar escrocii au acceptat-o fără a sta prea mult pe gânduri. Indivizii i-au spus fetei să ia banii și să se întâlnească în zonă.

Pe casa scării, copila s-a întâlnit cu o prietenă de familie căreia i-a povestit ce s-a întâmplat. Femeia a sunat-o imediat pe mama minorei și așa au stabilit că totul a fost o escrocherie. Femeia a sunat și la 112 și a reclamat incidentul. Polițiștii au demarat cercetările pentru a da de urma suspecților.

"Dacă sunteți contactat de un «binevoitor», care vă apelează în numele unei rude apropiate, anunțați IMEDIAT Poliția la numărul de urgență 112 pentru a vă acorda sprijin.

Nu dați bani necunoscuților sub niciun motiv! Oamenii legii recomandă părinților copiilor cu vârste mici, care pot fi abordați în mod similar de astfel de persoane, să își învețe copiii ca în situația în care sunt contactați telefonic și li se comunică faptul că părinții/rudele au fost implicați/implicate într-un accident și li se cere o sumă de bani să sune imediat la 112 și să anunțe Poliția pentru a nu fi victime ale înșelăciunilor", recomandă polițiștii constănțeni.

În cursul zilei de ieri, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu ofițeri din cadrul Serviciului de Ordine Publică și polițiștii de proximitate din cadrul Secțiilor de Poliție 2 și 4 din Constanța, au continuat seria activităților cu caracter informativ-preventiv pentru preîntâmpinarea înșelăciu-nilor prin metoda "Accidentul". Acțiunile au avut loc la Asociațiile de Proprietari, iar prioritare au fost persoanele de vârsta a III-a. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4797 secunde