Numărul polițiștilor de penitenciare picați la testarea psihologică, alarmant de mare

494
Numărul polițiștilor de penitenciare picați la testarea psihologică, alarmant de mare - xpenitenciarpicapsihologicul1-1667300325.jpg
Semnal de alarmă tras de reprezentanții Federației Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor: în condițiile în care sistemul se confruntă cu o acută criză de personal, concursurile organizate în ultimii doi ani nu au rezolvat problema, pentru că mulți dintre candidați au picat la proba psihologică; inclusiv dintre cei care sunt deja în sistem și vor să acceadă pe alte funcții, mai bine plătite. Acest aspect a fost semnalat încă de anul trecut, iar la un moment dat a fost schimbată conducerea Serviciului Psihologia Personalului, ai cărui angajați realizează evaluările. Degeaba, spun sindicaliștii. În continuare, candidații sunt picați pe capete din cauza psihologicului.

„Nu aveam mari speranțe de la noua conducere a Serviciului Psihologia Personalului (SPsP). Timpul și rezultatele au dovedit că nu m-am înșelat. Cu o viziune la nivelul genunchiului broaștei adormite, Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) a oferit polițiștilor de penitenciare doar speranța schimbării în bine a modului de evaluare psihologică. În realitate, s-a mișcat pe ici, pe colo, însă rezultatele lasă de dorit. Regina eșecului a fost schimbată cu prințesa insuccesului. Operația (n.r. evaluarea psihologică) a fost reușită, însă pacientul (n.r. polițistul de penitenciare) este mort.

Deși s-au organizat verificări și analize ale modalității de testare psihologică a polițiștilor de penitenciare pentru concursurile de ocupare a funcțiilor vacante din poliția penitenciară, numărul candidaților declarați „inapt” nu s-a redus substanțial. Concluzia nu poate fi decât una dintre cele două: ori modalitatea de evaluare psihologică este problematică, ori avem un sistem penitenciar în care majoritatea polițiștilor de penitenciare sunt inapți din punct de vedere psihologic.

Cele două variante mai sus enunțate sunt catastrofale pentru poliția penitenciară. Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) ar trebui să facă o analiză a sistemului penitenciar și să vadă care este nivelul polițiștilor de penitenciare și apoi să aplice baterii de teste în funcție de rezultatul analizei respective. Se pare că SPsP vrea cercetători NASA sau savanți de renume mondial în funcțiile de conducere, însă realitatea e cu totul alta în sistemul penitenciar”, a afirmat Cosmin Dorobanțu, reprezentantul federației sindicatelor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3954 secunde