O barjă germană cu 1.700 tone de antracit s-a scufundat în portul Constanța

385
O barjă germană cu 1.700 tone de antracit s-a scufundat în portul Constanța - obarjagermanacu1700tonedeantraci-1652276176.jpg

Articole de la același autor

În ziua de 10 mai 2022, în jurul orei 16:20, barja „RSP 2541” sub pavilion Germania s-a scufundat în dana nr. 99 a portului Constanța, informează Autoritatea Navală Română.

Imediat după scufundare s-a luat măsura preventivă a instalării unui baraj antipoluant, în vederea limitării poluării, conform procedurilor obligatorii în astfel de situații.

Conform informațiilor deținute, la momentul producerii evenimentului, barja era încărcată cu circa 1.700 tone cărbune antracit, ce avea ca destinație Portul Brčko din Bosnia-Herțegovina.

În acest moment nu se cunosc cu exactitate cauzele scufundării barjei, acestea urmând a fi determinate în urma cercetării demarate în cadrul Autorității Navale Române, după descărcarea mărfii și ranfluarea barjei. Costurile acestor operațiuni vor fi suportate de proprietarul barjei.

În prezent, reprezentantul proprietarul barjei se află în portul

Constanța. În colaborare cu autoritățile române, el va iniția pașii necesari în vederea realizării operațiunilor menționate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5079 secunde