O fi ridicat Poliția permise auto în urma tragediilor de pe strada Mircea și din Lazu? O întrebare la care așteptăm răspuns!

4665
36
O fi ridicat Poliția permise auto în urma tragediilor de pe strada Mircea și din Lazu? O întrebare la care așteptăm răspuns! - viteze-1517996904.jpg
Răsfoiam deunăzi Codul Rutier, intrat în vigoare fix în urmă cu un an de zile. Cum avem în redacție colegi mai tineri care se pregătesc să intre în "focurile" examenului de permis, am zis să mai citesc și eu puțin cartea, să vedem ce mai spune legea. Și am găsit un punct foarte interesant, cu prevederi care fac referire la amenzile care se vor aplica șoferilor care nu respectă normele de legislație rutieră depășind limita de viteză legală. 


Depășirea limitei de viteză cu peste 60 de km/h, soldată cu accident rutier 
În acest caz, legea distinge două situații: 


- accident rutier cu pagube exclusiv materiale. În acest caz, sancțiunea constă în puncte amendă - de la 51, la 120 - adică, sume cuprinse între 4.080 și 9.600 de lei. De asemenea, se suspendă permisul auto pentru un an de zile. 
- accident rutier cu victime. Într-un astfel de caz, permisul de conducere se va suspenda pentru doi ani. 
Nu scrie nicăieri dacă accidentul a fost provocat de X sau Y. Scrie doar accident soldat cu victime! 


XXX
 
Nu sunt procuror să acuz. Nu sunt judecător să dau verdicte și să spun cine este vinovat pentru pierderile de vieți omenești. Nu sunt nici preot să acord iertare. Sunt ziarist și, în această calitate - așa cum i-am spus și lui Cherry (așa s-a prezentat la telefon), când m-a sunat să mă întrebe de ce scriu despre prietena sa, Mariam Sarah Șaban, șoferița din Audiul Q7 de pe strada Mircea -, pun întrebări. Și am răbdare, sunt convins că voi primi răspunsurile. E strict o chestiune de timp. 


Opinia publică trebuie să afle (și va afla!) cu ce viteze circulau automobilele implicate în tragediile de pe strada Mircea și din Lazu. 


Poliția nu poate spune nimic despre viteze. Nu este de competența Poliției să stabilească vitezele. Poliția nu poate spune dacă a ridicat cuiva permisul de conducere. Dosarul este înaintat la parchet, iar ancheta este în desfășurare. 


Tocmai pentru a ridica vălul de mister, îi invit pe această cale pe cei doi șoferi să mărturisească, în fața opiniei publice, vitezele cu care circulau. Pentru a nu mai fi niciun dubiu, nicio speculație, de genul 125km/h (Mircea) sau 170 km/h (Lazu). 


Comentează știrea

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Baros
7 februarie 2018
Articol din lipsă de ocupație

Tu faci speculație văd. Ai zis doar de viteză nu și de respectarea indicatorului STOP sau schimbarea de bandă pe un drum unde se merge cu 100km care sunt de 10 ori mai importante

Cititor
7 februarie 2018
Niste prostii

Un text slab si scris tendentios, cu multa speculatie si nespunand tot adevarul. Autorul isi imagineaza ca face jurnalism de investigatie aruncand cu pareri doar-doar se autosesizeaza vreun procuror. Baietas, nu asa se face o treaba profesional, te crezi vreun Tolontan? De ce nu scrii mai bine carti de povesti pentru copii, ca te pricepi mai bine din cate vad.

Eu
7 februarie 2018
nesimtit de reporter

Acest nesimtit de reporter nu face decat sa tot atate cacatul si sa faca speculati ......nefondate se crede detectiv . Pe urma a doua nefericite incidente tot isi gaseste subiecte si nu intelege sa lase in pace familiile indurerate si familiile celorlati conducatori, ptr ca nici ptr ei nu e usor .O tot tine intruna un fel de "caz elodia".

Sica
7 februarie 2018
inviti tu....

Ba panarama tu esti cu capul crezi ca soferi aia vin sa stea de vorba cu tine , la cat de tampit esti ai chema un mentalist si ai aduce si sicriele cu acele victime sa le ei tu interviuri HUUUUUUUUUUUUU nesimtitule

123
7 februarie 2018
Accident cu morti

Imi pare rau ca iti scriu iarasi dar tu nu intelegi nimic si nici sa inveti nu vrei. Te faci de rusine cu aceste articole Daca ar venii soferii si ti.ar spune ca circulau cu 80 km pe ora te.ai simti mai bine?!. Degeaba este raspunsul meu pentru ca viteza trebuie demonstrata ( DE EXPERT PE BAZA MAI MULTOR TEORII SI CALCULE MATEMATICE PE CARE TU NU LE INTELEGI SI NUCI NU O SA LE PRICEPI). Permisele daca s.au retinut este doar o formalitate. Pana la sfarsitul cercetarilor dreptul de conducere se prelungeste de procuror sau judecator in functie de unde se afla dosarul. La finalul anchetei un judecator va decide partea de vina a fiecaruia. Puscarie nu o sa faca nimeni vezi cazul huidu care din gresala si vina lui a omorat 3-4 ( nu mai stiu ) oameni si care nu a facut puscarie. Vina directa nu le apartime nu erau bauti aveau permisele in regula nu au fugit nu s.au sustras cercetarilor. Ce doresto tu sa afli cu adevarat, care este problema ta?! Scrie direct sa intelegem sensul acestor articole. Puteai sa fi tu in locul unuia dintre ei. E trist cand o sa intelegi prin ce au trecut si poate inca mai trec acestia.

Suciu
7 februarie 2018
ai fost sunat

Nu ai bun simt domnule si spui ca ai fost sunat si intrebat de ce tot scri despre x sau y nu stiu cum de nu se autosesizeaza acum avocatul poporului care apara tot felul de drepturi(vezi cel al mahomedanului scuturat la scoala de cele 3 mamici)ca efectiv hartuiesti cei doi soferi. Ok publicat ca a fost un accident .........dar gata atat e treaba ta sa informezi nu sa terorizezi si hartuiesti. Acei soferi au dat cu siguranta explicati la organele de anchete nu au nici o obligatie sa vina si sa ii anchetezi tu , revino-ti baiatule

victor
7 februarie 2018
viteze

Daca tot vrei sa informezi tu opinia publica poate ne zici si noua de unde ai ajuns tu la concluzia ca s-a circulat cu 170 km/h in Lazu si cu 125 km/ h in Constanta daca politia cu a facut nici un comunicat ? Cred ca ar fi cazut sa termini cu circul asta . Seful tau citeste ce bazaconi tot scri tu ?

Lica
7 februarie 2018
politie

Are dreptate Victor de unde ai inventat tu vitezele alea ? Poliția nu poate spune nimic despre viteze. Nu este de competența Poliției să stabilească vitezele. Poliția nu poate spune dacă a ridicat cuiva permisul de conducere. Dosarul este înaintat la parchet, iar ancheta este în desfășurare. Asta ai scris tu in articol de unde ai preluat tu stirea de la radio sant?

Cristian
7 februarie 2018
Demers inutil

Într-o vreme, când mă jucam și eu de-a ziaristul prin urbea asta, am urmărit și eu cu cerbicie un caz chiar mai grav decât cele două prezentate. Cazul unui arab care a intrat cu mașina pe trotuar într-un grup de fete, omorând două. Dosarul a ajuns în instanță unde, ce să vezi ?, surpriză !, s-a cerut strămutarea fix pe motiv că în Constanța, obiectivitatea justiției ar fi putut avea de suferit datorită mediatizării excesive a cazului. S-a strămutat și ... strămutat a rămas.

Victor
7 februarie 2018
s-a stramutat

Oauuuuuuuuu domnul Cristi te jucai si tu de ziaristul precum bomba asta de Sorin si ca sa vezi s-a stramutat cand investigai si tu....... fantastic, si ai ramas ca prostul cu buza umflata

36 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Pagina a fost generata in 0.4229 secunde