O navă maritimă și două șalupe de la Garda de Coastă vor supraveghea Marea Mediterană

240
O navă maritimă și două șalupe de la Garda de Coastă vor supraveghea Marea Mediterană - stefan-1684061158.jpg

Articole de la același autor

O navă maritimă şi două şalupe de supraveghere şi control portuar de la Garda de Coastă vor participa timp de două luni, în Marea Mediterană, la o misiune internaţională Frontex de salvare de vieţi omeneşti aflate în pericol.


Nava maritimă MAI 1107 din dotarea Gărzii de Coastă, cu 28 de membri de echipaj, va pleca timp de două luni într-o misiune internaţională Frontex – „THEMIS 2023” care se va desfăşura în Marea Mediterană, informează Agerpres.


De asemenea, alte două şalupe de supraveghere şi control portuar, MAI 3064 şi MAI 3067 ale Gărzii de Coastă, cu 16 poliţişti de frontieră la bord, se vor alătura misiunii din Mediterană, în perioada 17 mai - 6 iunie.


„Mijloacele de mobilitate navală ale Poliţiei de Frontieră Române vor executa misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Mediterană, la frontiera maritimă externă. Se va avea în vedere întreprinderea de măsuri comune pe linia controlului fluxurilor migraţioniste la frontierele maritime ale spaţiului comunitar, creşterea eficienţei schimbului de date şi informaţii între autorităţile de aplicare a legii din aceste ţări, precum şi a unui schimb de experienţă între poliţiştii de frontieră europeni”, se arată într-un comunicat al IGPF.


Obiectivul principal al operaţiunii comune „THEMIS” este sprijinirea autorităţilor italiene în supravegherea şi controlul frontierelor maritime ale Uniunii Europene, precum şi căutarea şi salvarea persoanelor aflate în dificultate pe mare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4774 secunde