Opinie

O palmă grea pe obrazul învățământului superior de marină

3786
14
O palmă grea  pe obrazul învățământului  superior de marină - opalma-1478799451.jpg

Articole de la același autor

Site-urile de știri, televiziunile și radiourile au vuit, ieri, la primele ore ale dimineții. Și asta pentru că procurorii DNA au descins la sediul unei prestigioase instituții de învățământ superior: Academia Navală "Mircea cel Bătrân". Motivul descinderii? Suspiciuni de dare și luare de mită. Adică profesori care au pretins și întins mâna după bani de la studenți, pentru a-i promova la examene.

Urât, foarte urât lucru. Așadar, după scandalurile de la Universitatea "Ovidius" și de la Universitatea Maritimă, soldate inclusiv cu condamnări, a venit rândul și Academiei Navale să intre în vizorul DNA. După cum afirmă unele surse, era o chestiune de timp. De ani buni, pe la colțuri s-a tot vorbit despre examene promovate pe bază de plicuri, despre lucrări de diplomă notate pe bază de arginți, despre studenți cotizanți în conturile profesorilor. Nimeni nu a avut curajul să ia taurul de coarne, toată lumea s-a complăcut și și-a văzut interesul, dar iată că, până la urmă, "buboiul a explodat", după cum aprecia un reputat cadru universitar constănțean.

Sigur, pe perioada anchetei, primează prezumția de nevinovăție, însă fum fără foc nu prea iese. La ora redactării acestor rânduri, aseară, audierile erau în plină desfășurare. Dacă se va lăsa cu arestări, datele problemei se vor schimba radical. Ar însemna că a venit timpul ca Academia să se lepede de profesorii corupți, iar studenții să pună mâna să învețe și să uite de europromovare.

Vom urmări acest subiect cu maxim interes, pentru că multe lucruri interesante ar putea ieși la iveală! 

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
mata
11 noiembrie 2016
coruptii in cur

cineva sa simtit nedreptatit in spaga..marinari nenorociti

Nicu
11 noiembrie 2016
cinstea

Pai daca fura Udrea,Oprea,toti guvernantii de la Buc,presedintii de CJ,preotii,toata lumea,ei de ce n-ar fura! Mita,furaciunea,este sport national.Ar trebuii sa mearga la olimpiada poate aveau rezultate mai bune.Nemernicii dracului,nu va vede D-zeu?!

aurel
11 noiembrie 2016
spaga

sa vedem procurorii care iau spaga de la golani ca sa-i scape de inchisoare-nita teodor, ilicea florica,etc

Chitac e capul
12 noiembrie 2016
Pestele de la cap...

Chitac a proliferat spaga la academie. Acum se ascunde in parlament sobolanul. Rusine pnl si dragomir.

Liberilii
12 noiembrie 2016
Când flota română... nu-i !

Flota mondială are nevoie de ofițeri. Cum îi ajută UMC pe absolvenți să se îmbarce?

Papu
13 noiembrie 2016
Șpaga UMC

Stați voi liniștiți. La UMC s-a dat, se dă și se va da șpagă. V-ați trezit acum după zeci de ani să scormoniți rahatu`. Bă, voi sunteți proști, chiar credeți că se vor speria profesorii șpăgari ?! Se dădea șpagă și pe vremea lui Pingelică, chiar dacă Securitatea îi mai strângea cu ușa din când în când. Mihalache de șpaga de la cursurile IMO nici-o vorbă?! Să vezi acolo șpăgari !!

costica
13 noiembrie 2016
opinie

Castigi bani cu un subiect unic de film! Un film senzational si bani multi pentru tine! Povestea senzationala pentru Hollywood! Cel mai bun program de castigat bani! Suntem o echipa gata sa te ajute! Castigi bani cu cel mai bun subiect de film! Solicita acum detalii la adresa de email pacurarucostica1963@gmail com http://bit.ly/29ypMJN

Spagatone
14 noiembrie 2016
50 de euro spaga ptr un examen

Asta se practica de 25 de ani. Cum de abia acum au aflat cei care trebuiau sa stie din primul moment. De ce eu stiu asta si ei nu/ Care dintre ei s-a suparat ca nu i-au mai venit partile din spaga?

Pupu pu la pupu
14 noiembrie 2016
spaga promovare comandant si sef mecanic- 6000 de euro!

Ce spaga de la cursurile IMO? Spaga de la promovarile in special alea de sef mecanic si comandant. Acum 10 ani spaga era de 5-6000 de euro! La cursurile IMO este mica taica . Cate 10-15 lei de fiecare la curs. O nimica . Nici spaga nu poti sa-i spui. La ANR acolo-i buba. Acolo-i spaga!

Răspuns la: Șpaga UMC
Adăugat de : Papu, 13 noiembrie 2016
Stați voi liniștiți. La UMC s-a dat, se dă și se va da șpagă. V-ați trezit acum după zeci de ani să scormoniți rahatu`. Bă, voi sunteți...
Cesare Mori
14 noiembrie 2016
Deontologii de serviciu...

Toata lumea stia ca in aceste institutii ANR,CERONAV ,UMC si ANMB se practica spaga la greu sub patronajul sefilor corupti.De ce oare presa constanteana n-a scris absolut nimic despre acest fenomen pana acum?Unde este deontologul de serviciu Tita Ion, cel care inalta ode sefilor acestor institutii corupte?Acum imi vine domn Mihalache cu acest maret articol sa ne spuna marele secret al lui Polichinelle, ca exista coruptie in ANMB. Nea Sorine, noi constantenii , stim de acest fenomen al coruptiei de cel putin 25 de ani, numai voi jurnalistii si procurorii constanteni va-ti facut ca ploua si acum ,vai sunteti socati. La fel s-a intamplat si cu marile dosare de coruptie din administratia locala,toata presa centrala vuia si scria articole despre asta, voi ciocul mic.Asa sunt si procurorii DNA C-ta, se fac ca ploua,au trebuit sa vina cei de la Bucuresti sa vina sa faca anchete si ordine in acest oras corupt. PS.Ii mai ti minte Sorine pe mancatorii de kkt din TVR, cei care inaltau ode lui Ceausescu?Dupa Dec.89 , si-au facut Mea Culpa si apoi au luat-o de la capat cu pupatul , dar de data asta cu FSN-ul si Iliescu.Vezi sa nu ajungeti precum Cornelius Rosianu sau spalatorul de cadavre Tatulici

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9163 secunde