Operațiune de salvare în Masivul Făgăraș. Patru motocicliști rătăciți pe munte, căutați de jandarmi și salvamontiști

229
Operațiune de salvare în Masivul Făgăraș. Patru motocicliști rătăciți pe munte, căutați de jandarmi și salvamontiști - 7941731563866486patruturistirata-1563872412.jpg

Articole recomandate

Patru motocicliști s-au rătăcit luni după-amiază, iar salvamontiștii și jandarmii îi caută disperați de atunci. Când au sunat la 112, turiștii au apucat să spună că sunt epuizați. 


Potrivit Jandarmeriei Brașov, luni, în jurul orei 13.40, a fost primit un apel prin 112 la dispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, prin care un apelant anunța că el și încă trei persoane s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraș, potrivit news.ro.

Cel care a sunat a comunicat că s-au rătăcit și nu mai au benzină și nici baterie la telefon, iar în noaptea precedentă au fost nevoiți să înnopteze în pădure. El a precizat în momentul apelului că sunt epuizați.


A fost formată o echipă mixtă formată din patru jandarmi montani și doi salvamontiști, care au ajuns în zona indicată de apelant, dar nu a găsit cele patru persoane.

"În timpul urcării, dinspre Bucium, echipa noastră s-a întâlnit cu încă doi prieteni, cu motociclete, care au pornit și ei în căutarea celor dispăruți.Echipa de căutare a fost condusă de unul dintre cei mai titrați și experimentați jandarmi montani, plt. adj. Romică Ramba, foarte bun cunoscător al zonei. La căderea serii, echipa de căutare a decis să suspende verificările și să se întoarcă la bază, la Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta", au precizat reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

Marți dimineață, șase jandarmi montani și doi salvamontiști au reluat căutările. Până la ora transmiterii acestei știri, turiștii nu au fost găsiți.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5499 secunde