Palazu Mare, "punctul morții" pe harta României

2716
2
Palazu Mare,

În decursul ultimilor 10 ani, conform Direcției de Poliție Rutieră a IGPR, în România s-au stabilit câteva zone vestite pentru numărul mare de morți și răniți, în urma unor accidente. Poliția Rutieră consideră aceste zone "puncte negre". Un sector de drum devine "punct negru" atunci când, într-un interval continuu de cinci ani, pe o distanță de maximum un kilometru s-au produs peste zece accidente rutiere grave, în urma cărora au murit sau au fost rănite peste zece persoane.
Zonele în care se produc astfel de incidente sunt: Oradea, Sângeorgiu de Mureș, Puchenii Moșneni, Vărsătura, Bragadiru. Printre acestea se află și Constanța, cu zona Palazu Mare, care a fost declarată "punct negru" încă din 2010. După o statistică realizată de Poliția Rutieră, în perioada 1 ianuarie 2005 - 1 ianuarie 2010, pe DN 2A (Urziceni-Constanța), între kilometrul 203 și 204, în zona localității Palazu Mare, s-au înregistrat 14 accidente grave soldate cu șase morți, opt grav răniți și șase răniți ușor. Conform Inspectorului Marius Ghiță de la Poliția Rutieră Constanța "din cele 14 accidente, 64% au fost provocate de pietonii care traversau prin locuri interzise, din cauza desființării trecerii de pietoni și înlocuirii acesteia cu sensul giratoriu, restul de 36 % de către șoferi, prin întoar-ceri neregulamentare, neacordare de prioritate și viteză excesivă. Pentru aceste situații au fost montate separatoare de sens și s-a impus o limită de viteză de 70 km/h, între localitățile Constanța și Ovidiu, deși drumul este unul național".
Andreea BAJDECHI



Comentează știrea

Black
23 iulie 2011
Aiureli

Păi să le dea Dzeu sănătate și somn liniștit celor care au dat autorizații de construcție ori de funcționare pe partea dreaptă a șoselei (sensul înspre Ovidiu)cu foaaarte muuult timp înainte să apară giratoriile. Păi cum să te întorci în oraș de la service sau de la vreo firmă din zonă? Pe la giratoriul din Piața Victoriei din București?

l
24 iulie 2011
soferi

prea multi tampiti la volan care nu patesc nimic chiar si dupa ucid oameni nevinovati pe strada

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3233 secunde